Af

Ib Jacob Brinch-Jensen

Jeg hedder Ib Brinck-Jensen, 21 år og er modtager af Middelfarts Sparekasses studielegat. Jeg kommer oprindeligt fra Fredericia, og studerer til daglig medicin på Aarhus Universitet.

Jeg bytter her i foråret de hjemlige omgivelser i Århus ud med en tur “down under” til det store Australien. Her vil jeg tage kurser på Griffith University i byen Gold Coast, som ligger nær Brisbane i den østlige del af Australien. Kurserne i mit ophold relaterer til mit studie i Århus. Ved siden af studiet håber jeg, at få tid til at surfe på de lækre strande i nærheden, samt lære en masse nye mennesker at kende!

God læselyst!

/Ib

Hverdagen på universitetet har ramt, og er nu ved at få en ide om hvordan hverdagslivet ser ud for en australsk studerende. Solen skinner stadig, der er massere af dejlige mennesker og arbejdsbyrden på universitetet er noget mindre end derhjemme. Der er altså plads til hygge og gode aftener ude som hjemme. Jeg har lavet en lille hurtig oversigt over hvordan livet for en dansk studererende i Australien ser ud.

0630: Vækkeuret ringer, hurtigt bad og havregrød til morgenmad. Det skal gå hurtigt, for skal hjemmefra kl 0710, for at være på uni kl 08. Havregrøden bliver fikset i mikroovnen på 2 min., og instantkaffe nydes i højeste fart. Herefter er det er ud af døren!.

08:00: Holdundervisning i farmakologi. Her lærer vi om medicin mod forhøjet blodtryk, epilepsi og mange andre sygdomme. Heldigvis ligger de engelske navne tæt op ad de danske, og de latinske udtryk er de samme – så det er faktisk ganske overkommeligt. Australiernes kroppe virker heldigvis på samme måde som de danske.

10:00: Læsning på biblioteket. Her er der flere forskellige stille-zoner, hvor man kan sidde. Der er skriveborde, sofaer, sækkestole og måske nok forskellige stole til at fylde en IKEA. Det er noget mere hyggeligt end Aarhus Universitet, men har indset at man er mest produktiv ved et rigtigt bord i forhold til en sofa, så tager næsten altid plads ved skrivebordene.

11:30 – Frokost sammen med de andre udvekslingsstuderende. Vi mødes ved udenfor og varmer vores mad. Ostemader, leverpostej og rugbrød er der ikke at finde. Ost og 28 grader er en rigtig dårlig kombi, leverpostej er det ikke lykkedes at opstøve og rugbrød er jo en dansk delikatesse (som jeg savner) – tilgengæld er der massere af salat, risretter og pasta. Vi er sunde!

12:00 – Holdundervisning i biostatistik. Det handler om tal, tabeller og grafer. Synes ikke lige det er det mest spændende i verden, men man skal tage faget for at blive læge, så det gør jeg.

14:00 – Forberedelse til næste dags forelæsning, lave opgaver og bagefter hjem.

16:00 – Stranden med surfboardet. Stranden hernede er perfekt til surfing, og det udnytter vi til at surfe – helst et par gange om gange om ugen. Er efterhånden ved at få fat i det, og følelsen af at næsten flyve henover vandet er det fedeste!

18:00 – Aftensmad, læsning og drøftelse af dagens begivenheder med mine roomies. De kommer fra hele verden, så der er altid sket et eller andet spændene. Man kan kalde det world news in your own living room – i like it!

22:30 – Går til køjs, og sover til den lyse morgen.

 

En dag som australsk studerende ligner altså den danske hverdag ret meget, men man har lidt mindre at lave. Jeg synes det er lækkert, for så er der tid til flere af de sjove ting, og det er ikke så dårligt.

Vi har ferie lige om lidt, og der tager jeg et smut til New Zealand, for at se hvad det er for et sted. Mon ikke der også kommer nogle gode billeder derfra 😉 Det skulle være rigtig flot!

Ha det godt til vi ses igen!

Skriv en kommentar