Rasmus Jul Kjær
Af

Rasmus Jul Kjær

23-årig dreng der bor og studerer i Aarhus men er oprindeligt fra Esbjerg. Jeg læser Erhvervsøkonomi HA på Aarhus Universitet, og det næste halve år, skal jeg læse et semester på Tec de Monterrey, som er et universitet i Mexico. I min fritid går jeg op i de fleste former for sport, især fodbold, og så elsker jeg at bruge tid med mine venner.

Så er jeg over halvvejs igennem med min udveksling, og nu er det tid til at gøre lidt status over tiden i Mexico igen. Jeg har i denne tredjedel af semesteret fået to nye klasser, hvor den ene klasse kun er med udveksling studerende og den anden er en ren mexicansk klasse udover mig og en anden udvekslingsstudent fra Belgien. Det er meget anderledes at være en del af en ren mexicansk klasse da eleverne typisk er mellem 18-20 år, så de er lidt yngre end os fra andre lande. De mexicanske elever er meget søde og venlige, og vil gerne hjælpe en med at falde godt til, men man kan også godt mærke at de er yngre end os. De to nye fag jeg har fået, er meget spændende selvom man godt kunne ønske sig at de var lidt mere udfordrende. 

Studiegruppen i faget Market Solution

I løbet af oktober måned var jeg også så heldig at blive inviteret med på en vinsmagning, hos en mexicansk vens familie. Vi var otte der blev inviteret med og det var en kæmpe oplevelse, de kan sagtens finde ud af at producere andet end tequila! Vi startede ude på Nord- og Latinamerikas ældste vingård som blev grundlagt af spanierne. Efter det blev vi kørt ud på en meget luksuriøs vingård, hvor vi blev vist rundt og fik smagt en masse god vin og mad. Det var en fantastisk oplevelse, hvor vi alle blev klogere på vin, men også hyggede os i hinandens selvskab. Dagen efter tog vi på en hike hvor vi gik op på toppen af et bjerg hvor vi havde udsigt over hele Saltillo.

På vingården i Santillo

Udlover vinturen har vi også været på en extreme tour ude i naturen, hvor vi blandt andet skule rappelle og hopper fra klipper. Dagen startede med at vi blev hentet i vogne kl 4 om morgenen og blev så kørt op i bjergene, hvor vi så skulle gå hen til første sted. Vi havde alle sammen fået udleveret våddragter, til at holde varmen da vi skulle opholde os i vand i store dele af dagen. Første sted skulle vi springe nede fra 4 meter og derefter rappelle 30 meter ned fra en klippe. Det var utroligt flot, da det hele foregik ude i junglen, så vi var omringet af den flotteste natur. Udover at rappelle fra 30 meter, hoppede vi også fra klipper mellem 5 og 12 meter og svømmede i grotter. Hele turen var en vanvittig oplevelse, og vi fik alle rykket nogle grænser den dag. Vi var 15 afsted og alle udover tre endte med at hoppe fra de 12 meter. Danskerne startede med at hoppe og så var svenskerne og tyskerne også tvunget til at hoppe, så de ikke tabte ansigt til danskerne. 

Danskerne, svenskerne og tyskerne

Selvom jeg befinder mig i Mexico lige nu, har jeg naturligvis opfanget at der blev udskrevet valg i Danmark. Derfor troppede 20 danskere op den 12. oktober på det danske konsulat i Monterrey for at opfylde vores borgerpligt om at brevstemme. Selvom vi nu alle har stemt, er vi stadig spændte på om vores stemmer kommer frem, da konsulatet var lidt overrasket over vi var så mange danskere der ville stemme. Men vi fik gjort hvad der stod på stemmesedlen, så nu krydser vi fingre for at brevstemmen når frem. 

Der bliver stemt selvom man er i Mexico

Nu ser jeg frem til at jeg afslutter anden ciclo og at jeg så har en uges ferie, hvor jeg er så heldig at få besøg af mine forældre. Mens de er her skal vi rundt på Yucatan halvøen og forhåbentligt nyde de fantastiske Bounty strande de er kendt for, men også for at opleve nogle Maya templer som Chichen Itza. Derudover ser jeg frem til den sidste måned i Mexico, hvor jeg bare skal suge alle de sidste oplevelser til mig og forsætte med at opleve en masse nye ting. Især De Dødes Dag glæder jeg mig til at være med til at fejre her i Mexico.

Skriv en kommentar