Hej, mit navn er Patrick Cakirli, jeg er 30 år og jeg står i spidsen for March mod Ensomhed – en frivillig social forening, som har til formål at sætte fokus på ensomhed såvel som at samle penge ind til velgørenhed. 

Hvert år fra uge 33 til og med uge 40 udfører jeg March mod Ensomhed, hvor jeg vandrer 1.600 kilometer fra Nexø til Rønne på Bornholm – ned gennem Nordsjælland, København, Midt- og Sydsjælland til Sydhavsøerne – videre over Langeland, Tåsinge og rundt på Fyn – op gennem Sønder-, Øst- og Nordjylland – og til sidst ned gennem Vestjylland til Esbjerg.

Dette gør jeg for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter Ventilen Danmark – en nonprofitorganisation, som forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge.

Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Jeg må ikke gå, hvis jeg ikke har følgeskab – ellers skal jeg stå stille. På den måde bliver min vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Det er gratis at deltage, og man bestemmer selv, hvor og hvor langt man vil gå med.

Jeg har udført March mod Ensomhed siden 2017, fordi jeg selv har prøvet at være ufrivilligt alene og ensom. Jeg har haft en hård og turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i en plejefamilie; I dokumentarserien, Nødråb fra Børnehjemmet, som blev sendt på TV2 tidligere i år, kan man få et godt indblik i, hvordan dele af min opvækst har været.

Grundet mine urimelige livsvilkår, har jeg gennem længere perioder af min barn- og ungdom kæmpet med mentale sundhedsudfordringer og følt mig ufrivilligt alene og ensom. I slutningen af 2016 blev det så slemt, at jeg blev vurderet til at være svært selvmordstruet, og blev efterfølgende indlagt på den psykiatriske akutmodtagelse på Bispebjerg Hospital i København.

Jeg ved, hvor urimeligt livet kan være, derfor forsøger jeg hvert år at skabe opmærksomhed på et problem, som ikke kun berører mig, men også 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark. 

Ønsker du, at gøre mig følgeskab under dette års March mod Ensomhed, kan du finde en etape nær dig via følgende link.

Jeg håber, at se dig på landevejen!

De bedste hilsner,
Patrick Cakirli

March mod Ensomhed ‘21 udføres i samarbejde med 38 kommuner og DGI, og med støtte fra Middelfart Sparekasse og Standoutmedia.

Skriv en kommentar