I forlængelse af mit indlæg om Marathon på Den Kinesiske Mur vil jeg lige give et par tip til marathontræning – også til dem som skal løbe halvmaraton i maj over Lillebælt.

Da jeg startede med at træne lang distance, byggede jeg langsom op. Dengang var 5 km langt for mig! Men grænsen rykker sig hurtigt – specielt når man træner med andre. Derfor kan jeg varmt anbefale at tage kontakt til en lokal løbeklub. Jeg er selv medlem at FAK 63 i Fredericia. Vi træner torsdag kl. 18, lørdag kl. 14 og søndag kl. 10 i Hannerup. Om søndagen løber vi sammen de lange distancer, og der er specielt der jeg har behov for at træne med andre. Jeg har nu været medlem i et år, og set i bakspejlet, så har jeg været alt for længe om at melde mig ind i en klub. Jeg havde en ide om, at dem der var medlem af en løbeklub var “prof. løbere”. Men sådan er det slet ikke. Der komme folk i alle aldersgrupper og der løbes også begyndertempo.

Hvis jeg skal anbefale et løbeprogram til halvmarathon kan jeg henvise til hjemmesiden www.dourun.dk Der findes programmer til flere distancer, og jeg har selv gjort brug af forskellige programmer som forberedelse til marathon. Lige nu løber jeg ud fra den erfaring jeg har gjort mig fra tidligere år. Jeg løber ca. 60-70 km om ugen og skal op på80-90 km. Modsat de andre år, så har jeg lagt en hel del kvalitet ind i træningen i form af intervaltræning. Og er her er man næsten nødt til at finde en klub eller en god løbemakker, for ellers får man ikke løbet ordentlig igennem. Det er næsten umuligt at piske sig selv på intervaller, men når man løber sammen med andre presser og udfordre man hinanden, og det gir meget mere.

Så mit råd er: find en makker at løbe med, eller meld dig ind i en klub. Vær seriøs med din træning – følg dit program. Vejret er ingen undskyldning. Løbesko må gerne blive våde! Køb ordentlig tøj. Bor du i Fredericia kan High End Sport i Prinsessegade vejlede dig – både hvad angår tøj og de rette løbesko.

God løbelyst!

2 kommentarer til “Marathon”

 1. Anders Vind skriver:

  Hej.. jeg skal løbe til næste år og har et meget stor væddemål ude, hvad løber du et normalt marathon på??

  håber du ser dette..

  Anders

 2. Belinda skriver:

  Virkelig gode tips. Især i forhold til at melde sig ind i en løbeklub. Jeg har (alt for længe) blot løbet for mig selv, og jeg kan mærke at det kniber med at udfordre mig selv. Jeg tror helt sikkert, at hvis jeg melder mig ind i løbeklub så vil det klart kunne hjælpe – da vi så er flere til at udfordre hinanden.

  Tak for tips og råd – så skal der løbes 🙂

Skriv en kommentar