Af

Tina Petz Rasmussen

Mit navn er Tine Petz Rasmussen, jeg er 24 år gammel og til dagligt studerer jeg antropologi på Aarhus Universitet. Med Middelfart Sparekasses støtte er jeg rejst til Storbritannien, nærmere bestemt University of Kent, Canterbury, i Sydengland, hvor jeg skal studere de næste 5 måneder. Udvekslingsopholdet er det sidste led i min bacheloruddannelse (6. semester) og giver mig mulighed for at prøve fire spændende valgfag af, bo i udlandet, lære en masse nye internationale studerende at kende og komme tættere på livet i England og Storbritannien. Det bliver helt sikkert nogle måneder med fuld fart på, hvor jeg får mulighed for at udvikle mig fagligt og personligt. Noget, jeg virkelig har set frem til!

I slutningen af april måned gik jeg ind i eksamensperioden og afslutningen på mit 6. og sidste semester af min bacheloruddannelse i antropologi. Her i maj måned har jeg mere eller mindre selv kunnet strukturere min tid, og det har været dejligt. Jeg har i alt tre eksamener, og i skrivende stund mangler jeg stadig at være oppe i en: “Sociology of Everyday Life”. Alle mine eksamener er af samme format; de varer 24 timer, er skriftlige og foregår online. Selvom jeg har brugt god tid på at forbedre mig på dem hver især, har det været nogle intense 24 timer hver gang. Men udover, at jeg har skullet læse op til mine eksamener, har jeg som sagt haft mere frihed og plads i kalenderen i forhold til på forårssemesteret. Denne ekstra tid har jeg blandt andet brugt på to familiebesøg og et par ture til London.

London ligger kun cirka 1,5 time væk fra Canterbury, og der er heldigvis mange billige afgange med både bus og tog dertil, så det har jeg udnyttet. Som turist løber man aldrig tør for seværdigheder i London, nok nærmere tålmodighed til de mange andre turister. Udover at se de klassiske seværdigheder som smukke Big Ben på billedet her, har jeg også haft tid til at besøge museer såsom Victoria and Albert Museum, British Museum og British National History Museum. De er bestemt alle et besøg værd, og det er helt gratis at komme ind. Uanset, om man har en halv dag eller flere dage, har London bare en masse at byde på!

Jeg har også nydt min sidste tid af udvekslingsopholdet her på campus med de forskellige bekendtskaber, jeg har gjort mig. Det er sørgeligt, at min tid her er ved at rende ud, især fordi den gør det så hurtigt. Det gør den nu engang for alle os udvekslingsstuderende, så på den måde står vi i samme situation. Billedet her er taget af et sammenskudsgilde sidste weekend. Vi medbragte alle en nationalret, og der var både en spansk, finsk, canadisk, tysk, polsk og dansk ret til stede. Min var en god sommerlig kartoffelsalat, som jeg virkelig glæder mig til at få serveret på dansk jord om en lille måneds tid. Nu vil jeg tilbage til eksamenslæsningen, men læs med næste gang, hvor jeg afrunder mit udvekslingsophold og er i Danmark igen.

Skriv en kommentar