Johanne Kristoffersen
Af

Johanne Kristoffersen

Jeg er 26 år og studerer til dagligt jura på Københavns Universitet. Dette har jeg skiftet ud for en periode på seks måneder, hvor jeg har fået lov til at prøve kræfter med hvordan det er at arbejde i en multilateral organisation i FN-systemet (UNESCO). Og så endda i Paris 😛

Sidste weekend tog fem praktikanter og jeg til Normandiet på en weekendstur. Vi er som beskrevet i tidligere oplæg 13 danske praktikanter i Paris og der er derfor altid nogle som er friske på at lave noget sjovt.

Vi tog en bus fra Paris til byen Le Havre. Turen var cirka 2,5 timer væk fra Paris, så det var utrolig nemt og utrolig billigt. Le Havre er en lidt speciel by, da byen nærmest blev helt ødelagt under 2. verdenskrig og bygningerne er således meget anderledes hvis man sammenligner med bygningerne i Paris. Der er ligeledes utrolig mange mindesmærker opført rundt omkring i byen og derved utrolig meget historie at opleve. Vi var kun i byen i én dag hvor vi bla. var på stranden, spiste lækkert mad og var på et rigtig hyggeligt (meget lokalt) markedet.

Den anden dag tog vi til byen Hounfleur. Byen er ca. en halv times kørsel væk fra Le Havre og derfor utrolig nemt at besøge begge byer hvis man er i området. Honfleur er lidt (læs meget) hyggeligere end Le Havre, da det er en meget gammel havneby også med strand, utrolig mange caféer og en rigtig dejlig ’ferievibe’. Hvis man er i Paris og ønsker at besøge Normandiet er Honfleur klart en anbefaling!

Udover weekendsturen har der i maj måned været en festival i Citéen hvor jeg bor. Som også forklaret i et tidligere opslag er der en masse forskellige huse der hver repræsenterer forskellige lande. Til den her festival holdt nærmest alle husene fester dagen lang hvor forskellige nationale temaer var dominerende. Jeg var bla. til dans og mexicansk mad i det mexicanske hus, fik belgiske øl i det belgiske hus, koldskål og quiz i det danske hus osv. Hvis man er et besøg i Paris i maj månede hvor denne festival finder sted vil jeg på det varmeste anbefale at tage ud og opleve det. Der er åbent for alle og der var både ældre, unge og børn til stede.

Nu har jeg omkring to måneder tilbage og forsøger på bedst mulig måde fortsat at nyde både mit spændende arbejde, ’studielivet’ i citéen, Paris og alle mine nye venner.

Skriv en kommentar