Af

Henrik Klemmensen

Dansk triatlet der rejser verden rundt for at samle point til OL kvalifikationen mod Tokyo. Henrik er bosat i Odense hvor han træner med Tri Team SDU. Han har studeret til Ingeniør i Global Management and Manufacturing, hvor han blev uddannet i 2017. Nu fokuserer han al energi på triatlon i målet om at opfylde de store ambitioner.

Kære allesammen!

Mit navn er Henrik Klemmensen. Jeg er triatlet, og har målsætningen om at kvalificere mig til OL i 2020.

Dette er mit første indlæg på Midspar’s blog og formålet med dette indlæg, er at give jer et overblik over hvem jeg er, samt skabe indsigt i hvad formålet med mine fremtidige blogs bliver. Jeg håber meget i løbende vil følge med, og jeg ser frem til at dele en masse med jer.

Formålet med mine blogindlæg:
Jeg vil igennem de kommende tolv måneder, og forhåbentligt hele vejen mod 2020, give jer indsigt i oplevelser, udfordringer, sejre, nederlag og alt andet der følger med i mine bestræbelser på at kvalificere mig til OL i Tokyo i Triatlon. Nogle blogs vil blive lidt filosofiske, andre vil komme med indsigt i træningen og min tilværelse som professionel triatlet.

Lidt om Henrik Klemmensen:
Jeg har gennem de seneste fem år været en del af landsholdet i triatlon, som holder til ved SDU i Odense. Sideløbende med karrieren, har jeg studeret til ingeniør i Global Management and Manufacturing på SDU og blev i sommeren 2017 færdiguddannet. Med uddannelsen i bagagen har jeg valgt at fokusere al min energi på sporten frem mod 2020, og arbejder derfor på at stable en professionel tilværelse på benene, i bestræbelserne om at optimere min hverdag mest muligt mod sporten. Middelfart Sparekasse har valgt at støtte mig i dette projekt, og det er jeg dybt taknemmelig for.

Hvad laver jeg?
Triatlon er en forvirrende definition. Forskellige distancer, mange forskellige stævnetyper, aldersklasser og niveauer gør det svært at forstå. De fleste kender Ironman stævnerne fordi de er blevet en bred universel målsætning for én eller flere “tossede” sjæle i nærmest hver en familie i Danmark. Af samme grund modtager jeg ofte skuffede blikke, når jeg afslører at jeg ikke kører Ironman distancen.

OL køres på OL distancen, som består af 1500m svømning, 40km cykling og 10km løb – en distance der blev skabt for at gøre sporten mere interessant at se på end et 8-9-timers ironman stævne. Jeg stiller derfor op og træner mod kortere distancer end ironman. Formatet kræver helt andre færdigheder end på ironman distancen, fordi intensiteten er meget højere. Som eksempel løber de hurtigste løbere 29.30min på de afsluttende 10 km løb (efter svømning og cykling!). Marginaler afgør desuden stævnerne, og det er ikke unormalt at se de første 40 atleter være inden for 60 sekunders forskel af hinanden i stævnerne som tager ca. 1 time og 50 minutter.

Hvorfor har jeg brug for støtte til dette projekt? 
OL er et ambitiøst mål og maksimalt to Danske herrer kommer til start. Konkurrencen om pladserne er stor, og som en konsekvens heraf, nåede jeg til konklusionen at jeg blev nødt til at fokusere al min energi på træningen, for at opnå det påkrævede niveau. Jeg har fået allergi for at have travlt, og konstant balancere træning og uddannelse. Alt for længe har jeg trænet utrolig hårdt og nedprioriteret restitutionen, med resultatet at jeg ikke har fået det maksimale ud af min træning. Med andre ord har jeg spildt en stor del af min tid. Nu står jeg og har skabt en tilværelse hvor det eneste jeg laver, og skal lave, er at træne, spise, sove og passe denne virksomhed som en professionel sportstilværelse er. Jeg må indrømme at jeg har haft lidt svært ved omstillingen til at det faktisk er OK at jeg ligger og sover 1,5 time til middag, og ikke har fem jern i ilden hele tiden. Ja omvendt, er det faktisk mit job at slappe mest muligt at mellem mine træninger nu. Men det har også overrasket mig hvor nemt det har været at udfylde tiden. Det er langt fra den glamourøs livsstil, som jeg måske forestillede mig da jeg gik i femte klasse.

Men det har i til gode at høre mere om senere!

/Henrik

Skriv en kommentar