Af

Stine

Første semester er overstået, og jeg puster ud efter en spændende men hård ankomst til London og “Kingston University, School of Planning and Surveying, Msc Historic Building Conservation“. Eller bare sagt på dansk: Klassisk Bygningsrestaurering på kandidat niveau. Fire store opgaver skulle afleveres umiddelbart efter nytår, hvilket mere eller mindre betød at julen 2010 blev aflyst. Uni. Trækker tænder ud! Ikke mindst når man kommer fra Kunstakademiet, hvor arbejdsprocessen er noget anderledes.

Et af de talrige (og ældste) royale paladser i London


Bortset fra et tungt og kontinuerligt lektiepres, så har mit møde med London og ikke mindst universitetet bestemt ikke været skuffende. Det er første år mit kursus kører på skolen. Det har både betydet en del kaos men også stor lydhørhed fra lærerne overfor elevernes – hvoraf vi kun er 7 – input og forbedringer til undervisningen.

Undervisningen har været en god blanding af ekskursioner, teoretiske opgaver og “hands on” moduler, hvor vi har hugget i sandsten og lagt mursten i kalkmørtel. Som med al anden skolegang, har nogle fag været mere interessante og forståelige end andre. Men i det store hele har kombinationen fungeret rigtig godt.

London er et facetteret eventyr og er langt mere sammensat, end jeg umiddelbart havde forestillet mig – 12 millioner mennesker – det er stort! At betegne London som én by, ville være en fejl. Den bærer tydelig præg af igennem årene at have opslugt de omkringliggende landsbyer, som så efterhånden er blevet til London, selv om de stadig har bevaret deres individuelle præg. På en dag kan jeg nemt bevæge mig fra Kingston, som er en idyllisk middelalderlandsby i syd til “Bangla Town” det bangladeshiske område med billige curries og påtrængende “sælgere”. Derfra igennem slidte og hippe “Brick Lane” i øst, hvor en brugt jakke nemt kan koste 900 kr., til “Liverpool Station” central London, hvor high street London iler forbi med deres respektive Blackberry telefoner ved øret. For efter en time at stå hjemme i syd vest, Brixton, et af de største caribiske centre i England med et lokalt marked, som i den grad har atmosfære!

London er en herlig suppe af beskidt, rodet, smart, business og gammelt! Med en åben og snaksalig befolkning, hvor man bliver helt flov over sin skandinaviske “privathed“. Uanfægtet af dette, har byen i første omgang taget rigtig godt imod mig!

Shoreditch High Street, et af Londons “it”-kvarterer pt.

Skriv en kommentar