Uffe Andersen
Af

Uffe Andersen

Digital nomade (telemarketing), Globetrotter og Socialentreprenør.
Bor i Danmark – Lever i Sydamerika.
Begår mig på: Dansk / Skandinavisk / Engelsk / Spansk / Tysk / Portugisisk (brasiliansk port.)

HVAD FOREGÅR DER HER?
Hej – og velkommen til.  Jeg hedder Uffe, og har efterhånden tilbragt en del år som fuldbolds- og tids- Digital nomade, og jeg vil bruge denne blog til at berette om hvad jeg oplever, og får ud af at leve på denne måde. Håbet er, at det vil virke inspirerende for andre, der gør, eller overvejer, noget lignende – eller i det mindste være interessant læsning for DIG, der nu er havnet her af den ene eller anden grund 🙂 

Undervejs på bloggen vil jeg bl.a. liste mine erfaringer over, hvad det kan være smart/vigtigt at være opmærksom på, hvis man i en kortere eller længere periode vil prøve kræfter med denne livsstil. Der vil også komme nogle tips til Alternative måder at komme ud og opleve verden, mens man arbejder digi.
Og selvfølgelig vil der være en “Greatest Hits” over de steder og oplevelser, jeg indtil videre har været mest imponeret/ overrasket/underholdt af/over undervejs. Fik jeg sagt at jeg håber, du vil blive inspireret?!

VI STARTER MED EN DEFINITION
Dette første indlæg bliver egt. bare en generel beskrivelse af, Hvad det vil sige at være diginomad, og Hvordan mit arbejde er strikket sammen.
Det kunne måske lige være på sin plads med en form for definition:

“Den digitale nomade” er én der passer et arbejde (det være sig del- eller fuldtid, konsulentopgaver etc. – alt, hvad der kan passes via en pc) mens han/hun rejser rundt omkring. Man kunne lige så godt sidde hjemme på sin pind og arbejde derfra
– men vælger bare at tage ud i verden i stedet.

Nogle gør det i en periode, som et afbræk fra hverdagen, måske som en hobby eller en slags “betalt ferie”, en måde at tjene lidt lommepenge under rejsen.
Andre går all-in, og passer, dyrker, udvikler, deres professionelle karriere via pc´en – fra alverdens eksotiske destinationer, eller måske har man fundet sin Yndlingsplet på Jorden, og så kan man jo bare arbejde derfra. Så længe der er wifi, er alting godt! 🙂

MIG, MIG, MIG
I DK har jeg min ejerlejlighed (“Flatten”), der ligger i hjertet af Odense C – med en fantastisk beliggenhed, “200 mtr. til ALT”! Sådan er Odense C jo  🙂 
I perioder har jeg den lejet ud, andre gange står den bare og glæder sig til, at jeg vender hjem for en stund. Typisk kommer jeg omkring DK 1-2 gange om året, et par uger eller en måneds tid. Så handler det gerne om div. praktisk omkring Flatten, få genetableret wifi så jeg kan passe mine kunder, få tjekket at der ikke er oversete rudekuverter (og få ringet og sagt Undskyld/Tak for tålmodigheden, hvis der er), og få set friends & family. – Ikke mindst mine to (smukke, mærkværdige og afsindigt sjove) små niecer, der tilsyneladende ser deres onkel som en blanding af Rejsende Mac, Indiana Jones og ET.  Så jo, tiden flyver, når jeg er i DK!

Jeg er selvstændig og arbejder (som så mange selvstændige) Fuld tid+, så for mig er det bare dén måde jeg lever/de vilkår jeg giver mig selv, mens jeg passer mit fuldtidsjob og vigtigste mission: nemlig at sørge for at mine kunder er glade og tilfredse med det, jeg laver for dem (som så mange selvstændige).

Og hvad er så det? – fuldtidsjobbet …
Normalt er det Salg, altså alm. telemarketing, B2B og B2C. Jeg ringer til firmaer og sælger dem produkter fra andre firmaer (mine kunder). Dette gør jeg via skype, og det fungerer så fint. Når jeg har lavet en række salg for en kunde, fakturerer jeg, og de indsætter penge på min konto i DK, så jeg kan hæve via mit kreditkort (specielt som diginomad er det en go´ idé at have et ekstra kort eller to – evt. fra to forsk. banker og/eller kortudbydere), og selvfølgelig styre min netbank som ganske normalt.
Mit firma er etableret i DK, så jeg afregner både moms og skat derhjemme – den STORE forskel er, at jeg jo typisk befinder mig et sted i verden med væsentligt (!) lavere leveomkostninger end i DK – så man kommer langt for pengene, og der er både plads til at investere, leve fint, og dyrke en hobby – som i mit tilfælde er at lave små socialøkonomiske og/eller nonprofit projekter, hvor jeg f.eks. hjælper indianerstammer i Amazonas med sundhed og uddannelse (hvilket Middelfart Sparekasse i øvrigt har hjulpet til med flere gange over årene – mere om det en anden gang).

OK, LET´S GO!
Ovenstående vil altså være baggrunden for mine indlæg; den røde tråd, om du vil.  Desuden har jeg en forkærlighed for Sydamerika og Sydøstasien, så det vil oftest være her, der berettes fra/om.

Velkommen med på rejsen; den vil foregå til fods, i løb, i kano, i fly, i skrammelbusser, på tommelfingeren – og til tider snigende gennem regnskoven… 
Håber du sidder godt.

Skriv en kommentar