Nina Lindhardt Helios
Af

Nina Lindhardt Helios

Følg med i mit udvekslingsophold i Tel Aviv, Israel!

Mit navn er Nina Lindhardt Helios. Jeg er 23 år gammel, og jeg er godt i gang med min bachelor i antropologi ved Aarhus Universitet. Her på mit 6. (og sidste) semester, har jeg været så heldig at få muligheden for at studere på Tel Aviv University. Jeg glæder mig helt vildt til at lære den israelske kultur at kende, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver vildt fedt og lærerigt, så jeg glæder mig til at opleve, hvordan udvekslingsopholdet får mig til at udvikle mig som både person og “kommende antropolog”. Derfor er jeg utroligt taknemmelig for, at Middelfart Sparekasse har valgt at hjælpe mig med mit udvekslingsophold. Deres støtte har været med til at gøre opholdet til en realitet.

Shalom! Manishma?

Tiden flyver, og jeg har allerede været her i 1,5 måned! Undervisningen er startet på universitetet, så nu går en del tid med at følge den og forberede mig på både undervisning og “midterm exams”, som starter i næste uge. Jeg synes selv, jeg har et ret travlt skema med 5 kurser; Contemporary Antisemitism, Israeli Politics, Global Ethics, Psychological Challenges of Families og Writing the Experience of Tel Aviv. Det betyder, at jeg har undervisning mandag til torsdag med minimum to kurser hver dag, og samme kursus flere gange om ugen. Det er lidt en omvæltning fra hjemme i Danmark, hvor jeg har været vant til en masse selvstudie, kun at have 2 eller 3 kurser pr. semester og har gået til undervisning 2-3 gange om ugen. Så jeg skal lige vænne mig til at bruge en del mere tid på campus og lidt mindre tid på selvstudie.

Campus er KÆMPE, så det kan snildt tage 10 minutter at gå fra det ene klasselokale i den ene bygning til det næste klasselokale i den anden bygning. På campus kan man også finde et museum for jødisk historie, og en “food court” med blandt andet en McDonalds – ja, vi har en McDonalds på campus. Det hele føles meget amerikansk, eller i hvert fald sådan som jeg forstiller mig, det er i USA. Der er altså rigtig meget at se, og jeg har slet ikke fået udforsket hele campus (endnu). Jeg er bare glad for, at jeg kan finde vej mellem de bygninger, jeg har undervisning i, og så må jeg se, om der er tid til at gå på opdagelse.

Derudover så er TAU et travlt universitet, og der sker hele tiden noget på campus. Sidste uge fejrede de Purim, som er en slags fastelavn, midt på dagen med øl, slik og udklædning lige udenfor mit klasselokale. Og for et par uger siden, var der brasiliansk uge. Så der var fodboldturnering, karneval or marked, hvor der blev solgt brasilianske varer. Der var også live musik!

I næste uge holder universitetet indisk uge, så der kommer også til at ske en masse på campus, der har med Indien at gøre – jeg skal for eksempel til yoga time i morgen, og så regner jeg med at kigge forbi det indiske madmarked, der bliver afholdt på onsdag.

Siden sidst, har jeg også været på et par ture rundt i landet, men dem hører I om en anden gang! Det var alt for nu – vi ses igen lige om lidt.

1 kommentar til “Livet på campus”

  1. Anonym skriver:

    Tak for dejlig up date ??

Skriv en kommentar