Af

Liv

Nu er mit ophold på Holbæk Kunsthøjskole slut, og jeg er efterhånden kommet på plads herhjemme igen. Alle mine malerier hænger sikkert på mine vægge, som en konstant reminder, indtil jeg finder et sted at udstille dem. Det har været 4 helt fantastiske og unikke måneder, som jeg er sikker på kommer til at have stor indflydelse på mine fremtidige valg. Inden den helt store konklusion om hvad mit højskoleophold har givet mig, vil jeg dog lige berette om begivenhederne på skolen i de sidste uger.

Som en del af prisen på opholdet fulgte en 4 dages tur til Berlin. Byen er tilsyneladende Europas centrum for kunstneriske udfoldelse. Da der var så meget at se, havde vi et ekstremt stramt program. Vi startede ud med en forestilling i moderne, lyrisk dans. Og brugte de næste dage på gallerier, museer, koncerter, arkitektur og en lille bitte dosis shopping ? Efter hjemkomsten mandag aften var alles hoveder fyldt til renden af indtryk. Det var en fed tur, men det er nu min mening at der er ligeså meget at komme efter i København som i Berlin. Er i hvert fald endnu ikke blevet skuffet over nogle af de mange galleriture jeg har været til i vores egen hovedstad.

Tilbage på skolen stod den for mit vedkommende på maleri fra 10.00 til 18.00 og derefter gjaldt det især det sociale. Nu var tiden ved at rende ud og alle var meget bevidste om at den form for fællesskab, vi havde fået i løbet af opholdet, ville blive svært at opretholde, når først vi kom tilbage i den virkelige verden. Så der var fest, hygge og værkstedsaftener de fleste aftener og de sædvanlige temafester i weekenden. Da sommervejret meldte sig blev der hold minifestival med koncert på plænen foran skolen. Fredagen inden vi skulle hjem om lørdagen, var der fernisering. Den 3. og sidste fernisering for forårsholdet 2008. Denne gang blev der udstillet malerier, skulpturer, installationer, keramik, smykker og fremvisning af film. Det var til denne 3. fernisering at jeg udstillede det, jeg er allermest tilfreds med. For denne gang syntes jeg, at jeg havde formået at lave noget originalt. Noget der var mit og som gik i retning af det personlige udtryk, jeg håber på at kommer til at besidde.

Alt i alt har jeg fået rigtig meget ud af mit højskoleophold. En masse nye venskaber, stort indblik i den danske og internationale kunstscene, nye tankegange, nye teknikker, selvudvikling, nye mål, en masse sjov og meget andet. Men nu er det som sagt slut. På mange måder er det rigtig trist, for der er sket så mange nice ting der umuligt kan genskabes i den virkelige verden, men heldigvis har jeg er kæmpe bunke billeder og en masse tegninger og malerier der kan holde minderne ved live. Og især mine nye venner. Men opholdet har også givet mig så meget inspiration og så mange idéer at jeg er utrolig positiv ved tanken om at være tilbage i København. En ting er sikker. Det kan varmt anbefales at tage på højskole. Er man kreativt anlagt og kunstinteresseret er Holbæk Kunsthøjskole det perfekte sted at tilbringe sit sabbatår !

Skriv en kommentar