Af

Jeppe Thode

– 22-årig mand

– Studerer kommunikation ved købmandsskolen (CBS) i Kjøbenhavn

– Diskuterer for at blive klogere – ikke for at vinde

– Hvis nogen siger sort, så kan jeg være fræk og sige hvid. Ikke fordi jeg bedre kan lide hvid, men jeg vil gerne udfordre tankerne omkring sort.

Nu kan jeg kun tale på egne vegne, men én af de ting, jeg som studerende hører igen og igen er: “Husk at forholde dig kritisk!” Studerende skal forholde sig kritisk til alt. Er din videnskilde i orden? Er din egen tænkning i orden? Hvem kan underbygge det, du tænker? Er det virkelig sandt, det underviseren siger? Har du forholdt dig kritisk til dig selv? Overalt skal den studerende være kritisk. Jeg siger ikke, det er forkert, eller at det ikke er en god ting. Men jeg vil også lade alverdens uddannelsesinstitutioner vide, at det kan give bagslag på et tidspunkt!

Forleden til en introduktion, jeg deltog i på ESADE Business School, sagde en nydelig ESADE-herre, at ESADE altså var den 2. bedste business school i hele verden! Sikke man følte lidt stolthed i øjeblikket. “Jeg går på den 2. bedste business school i hele verden – wow!” Men her sørger den kritiske tænkning for en boomerang-effekt uden sidestykke. Uden at nævne navne og kontekst, så var jeg til en international forsamling på CBS i vinters. Her sagde en nydelig CBS-herre nemlig præcis det samme – nemlig at CBS OGSÅ var den 2. bedste business school i hele verden. Det er meget besynderligt! Jeg skal skynde mig at sige, at de selvfølgelig kan måle ud fra forskellige parametre, tal og statistikker, bevares. De kan da også dele 2. pladsen, uden tvivl. Om ikke andet, så klukkede jeg lidt over det, og venter spændt på den dag andre måske undrer sig, og gerne vil vide, hvem der er nummer 1? Men hvad ved jeg, jeg er jo bare studerende…

1 kommentar til “Kritisk tænkning”

  1. Sol skriver:

    Du har fuldstændig ret. Det er SÅ væsentligt, at forhold til kritisk – særligt til statistik og fakta såsom den eksempelvis omtaler. Men hvem der har ret i forhold til placeringer, må gå hen i det uvisse.

Skriv en kommentar