Af

Amalie Højmark Tygesen

Hej med jer! Følg med, når jeg rejser til New York!

Jeg hedder Amalie Højmark Tygesen. Jeg er en 24-årig studerende på Aarhus Universitet, som har fået den fantastiske mulighed for, at studere et semester på Queens College i New York. Her skal jeg studere fra januar til maj 2022. Jeg er i gang med en bachelor indenfor dramaturgi. Jeg tager til New York for, at få et mere erhversrettet perspektiv på min uddannelse, og få en oplevelse for livet. Det har længe været en drøm at studere i USA, og derfor er jeg meget taknemlig for, at Middelfart Sparekasse vil være med til at gøre det muligt. Jeg er utrolig beæret og stolt over at kunne modtage denne store hjælp.

Tiden har fløjet så hurtigt!

Jeg er nu halvvejs i mit ophold og halvvejs i semesteret, hvilket betyder at jeg lige har overlevet de berømte midterms – som er en slags midtvejseksamen. I sidste uge stod den på to multiple choice test og to opgaver, som skal give et billede af hvordan det går. 

Udover midterms har marts måned stået på Jimmy Fallon show, Oscars, MoMa, Batman, St. Patrick’s day, Tyler the Creator koncert i Madison Square Garden, og en masse forskellig mad. 

Jimmy Fallon var en sjov oplevelse. Min veninde Filippa var så heldig at vinde fire gratis billetter. Der var strenge regler ift vaccinekort, ingen billeder og mange sikkerhedstjek. Studiet hvor de filmer programmet var meget mindre end forventet! Vi fik af vide, at hvis der var noget bare var en lille smule sjovt, så skulle vi grine. Desuden var der et skilt som sagde “applause” og blinkede hver gang vi skulle klappe og grine. Det føltes nærmest som et job. Vi var helt oppe at bagefter, fordi det var så intenst. Jimmy Fallon var super flink og snakkede med os publikum i pauserne. 

Min roomie Marie og jeg har været på den klassiske jagt efter den bedste burger i byen. Indtil videre har vi prøvet Shake Shack, Five Guys, McDonald’s trible cheeseburger og White castle (: ikke værd at skrive hjem om). Five Guys er helt sikkert number 1 for nu, men jagten fortsætter endnu! 

Desuden har jeg fået opfyldt en lille teenage drøm om at spise på Olive Garden og Cheesecake Factory. Maden er super kedelig, men oplevelsen er meget Amerikansk; med uendelige breadsticks, fødselsdagssang ved bordene, og hvor man bestiller maden på en lille skærm på bordet. 

Jeg kan godt lidt glemme, at jeg er i New York her i Queens, men lige en gang i mellem så dukker Manhattan skyline lige frem mellem bygningerne. Selvom at Queens og Brooklyn virkelig er spændende og dejlige områder, så er der noget magisk over at træde op fra subway’en og ud i Manhattan. Det er en helt særlig følelse. Jeg tror også det derfor det endnu ikke helt føles som hverdag herovre. 

Skriv en kommentar