Johanne Kristoffersen
Af

Johanne Kristoffersen

Jeg er 26 år og studerer til dagligt jura på Københavns Universitet. Dette har jeg skiftet ud for en periode på seks måneder, hvor jeg har fået lov til at prøve kræfter med hvordan det er at arbejde i en multilateral organisation i FN-systemet (UNESCO). Og så endda i Paris 😛

For en lille måneds tid siden landede jeg i Paris. Jeg skal være i Paris de næste seks måneder, hvor jeg har været så heldig at få en praktikplads ved Danmarks faste delegation hos UNESCO.

Når man tænker på UNESCO vil flest nok kæde navnet sammen med deres ’verdensarvs-liste’, men organisationen er meget mere end det. UNESCO er en FN-organisatio der varetager uddannelse, videnskab, kultur og kommunikation, hvilket betyder, at de arbejdsopgaver jeg stilles overfor, varierer utrolig meget fra uge til uge.

Mit første møde med UNESCO og derved min første arbejdsuge var lige på og hårdt. Vi arbejdede fra morgen til sen aften, da der hele ugen var møder og forhandlinger omhandlende en konvention kaldet ’2005 Convention for the Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions’. Det var vanvittigt spændende at være en del af en dansk delegation hvor vi blandt andet havde selskab af kollegaer fra Kulturministeriet, UNESCOs nationale kommission samt civilsamfundsorganisationer. Det var derudover også vildt spændende at se og lære hvordan forhandlinger finder sted og at høre hvad de forskellige medlemsstater lagde vægt på. Danmark havde igennem ugen fokus på vigtigheden af artisters frihed, større gennemsigtighed på digitale platforme og civilsamfundsorganisationers vigtighed i UNESCOs arbejde.

Jeg har udover arbejde også allerede fået en masse dejlige venner. Det område jeg bor i I Paris kaldes ’Cité Universitaire’ og er et område hvor en masse unge studerende bor i forskellige huse. Jeg blev selv optaget i det danske hus, men er blevet udvekslet til at bo i det Belgiske hus. Jeg tænker, at mit næste opslag skal omhandle hvordan dette område er opbygget og hvad jeg indtil nu får min fritid til at gå med.

Au revoir!

Skriv en kommentar