Hej bloggen

På min uddannelse er det obligatorisk at komme i praktik. Jeg så det som mit snit til at smage på udlandet, hvor jeg har fået praktik hos AkzoNobel i Newcastle. Jeg vil både fortælle jer lidt om mig selv, og stedet hvor jeg skal bruge det næste halve år.

Jeg hedder Nicklas og er 23 år. Jeg læser til kemiingeniør på Aarhus Universitet, et studie som jeg er meget glad for. Jeg er oprindeligt fra Vejle, men bor i dag i Aarhus.

Jeg er rejst til Newcastle med mine to gode studiekammerater, Mark og Ditte. I Newcastle er vi i øjeblikket bosat oven på en pub, som kan ses på billedet. Vi deler alle et lille værelse – en boligsituation, der ikke er optimal. Vi leder derfor ivrigt efter et permanent hjem de næste 6 måneder.

Vi har alle tre fået praktikplads hos AkzoNobel, som til dagligt producerer maling og performance coatings. AkzoNobel ejer blandt andet det kendte danske mærke Sadolin. Vi er dog havnet i hver vores afdeling, og jeg skal arbejde med powder coatings. Powder coatings er en type af overfladebehandling, der blandt andet benyttes til aluminiumsfælge til biler, hvor pulver i stedet for flydende maling anvendes. Pulveret påføres et materiale og opvarmes herefter i en ovn hvorved overfladen hærder.

Indtil videre har vi ikke haft megen mulighed for at opleve Newcastle, men I vil selvfølgelig også se de obligatoriske billeder af broer samt byen.

Afslutningsvist vil jeg gerne takke Middelfart Sparekasse for bidraget til mit udlandsophold.

Skriv en kommentar