Af

Sandra Skov

Mit navn er Sandra, jeg er 23 år, og jeg blogger her på midspar.dk om mit udvekslingsophold i Australien. Jeg skal studere 4,5 mdr. på University of Queensland i Brisbane. I Danmark læser jeg en bachelor i Engelsk og organisationskommunikation på Copenhagen Business School, som jeg planlægger at være færdig med i sommeren 2013.

Australien er nu et endt kapitel i den bog, vi også nogle gange kalder livet. Men det har været et fantastisk kapitel – et af dem, hvor den ene side tager den anden, og man har svært ved at slappe af af bare spænding. Den sidste måneds tid i Brisbane bød på både glæder og sorger og ikke mindst hårdt arbejde. Eksamensperioden bestod af fire eksamener – én for hvert af mine fag. Men hvor eksamensperioden på CBS varer to måneder, varede den på UQ to uger, så det var noget anderledes og en tand stressende, men meget dejligt, da det var overstået. Eksamensformen var også meget ulig det, jeg er vant til hjemmefra. De fleste eksamener varede to timer uden nogen former for hjælpemidler, og så blev vi ellers testet i alt, hvad der var gennemgået i løbet af semesteret i form af multiple choice og short answer spørgsmål. Jeg kan hurtigt sige, at jeg langt fra var fan af denne eksamensform – jeg er ikke god til at huske rigtig mange ting i hovedet på en gang, men på trods af det, gik mine eksamener ganske udmærket. Til min fordel er den endelige karakter på UQ en samlet karakter af alt, hvad vi har afleveret i løbet af semesteret, hvilket gjorde, at jeg, på trods af mange weekendture, fester og lidt for lidt lektielæsning, endte med fire meget tilfredsstillende karakterer.

University of Queensland har givet mig et absolut fantastisk udvekslingsophold. Det er et rigtig godt, og ikke mindst professionelt universitet med undervisning i topklasse. Jeg fik rigtig meget ud af mine fag, specielt mit journalistik og etisk kommunikation fag var jeg meget glad for, og disse gav mig mange udfordringer i forhold til at bruge det engelske sprog i skriftlig form, hvilket var utrolig lærerigt. Jeg vil ikke tøve ét sekund med at anbefale dette universitet til andre studerende.

Eksamenerne skulle selvfølgelig fejres, hvilket vi gjorde en uges tid i form mange fester og mange øl. Det var en glad tid, men også lidt vemodigt, da vi samtidig var klar over, at tiden i Brisbane var ved at lakke mod enden, og tiden til at sige farvel til mange nye og fantastiske venner kom nærmere og nærmere. Vi prøvede dog at udnytte hver eneste dag så godt som muligt og foretog os en masse ting sammen. Sommeren kom også tættere på, så vi nød det varme vejr og lune sommeraftener. Uanset hvor meget, vi forsøgte at skubbe det væk, nåede vi dog dagene midt i november, hvor det var tid til at sige farvel. Og det var ikke let. Vi havde alle forskellige afrejsedatoer, og da jeg var en af de sidste til at forlade mit hus i Brisbane, var jeg også vidne til mange triste farvel til venner, der skulle rejse enten videre eller hjem. Derfor var det også lidt af en lettelse, da det endelig blev min tur til at tage afsked med den ellers så fantastiske by.

Brisbane blev afløst af Alice Springs i det centrale Australien, hvor jeg havde meldt mig på en 3-dags tur rundt til Ayers Rock, Kings Canyon og The Olgas. Det var forfærdeligt varmt, men ikke desto mindre en hel speciel oplevelse, der var meget anderledes, end hvad jeg ellers tidligere havde set i Australien. Fra Alice Springs gik turen til Melbourne, hvor jeg mødtes med fire venner fra mit hus i Brisbane. Det var et dejligt gensyn, selv om vi kun havde været væk fra hinanden i fem dage. Vi brugte nogle dage i Melbourne, som i øvrigt er en skøn by – storby, men med en meget afslappet stemning og ikke mindst nogle meget venlige mennesker. Fra Melbourne havde vi lejet en campervan, som bragte os vestpå til den såkaldte ”Great Ocean Road.” Igen meget anderledes natur og klima, men absolut et af mine højdepunkter fra Australien. ”De Tolv Apostle,” tolv store klippestykker, der strækker sig langs kysten, er en seværdighed, som jeg uden tvivl vil anbefale andre, der overvejer at udforske kontrasternes land. De sidste mange og lange kilometer blev kørt på en ellers meget smuk strækning fra Melbourne til Sydney. Her stødte vi på mange flotte strande og et meget rigt dyreliv, men desværre var vi, nærmest for første gang under vores fem måneders lange ophold, uheldige med vejret. Sydney var sidste punkt på min meget lange Australien to do liste. Jeg så selvfølgelig, hvad man skal opleve her, i turisternes paradis – Operahuset, Sydney Harbour Bridge, Botanisk Have, shopping og Bondi Beach. Desværre betød Sydney også, at det igen var tid til at sige farvel til gode venner og ikke mindst et farvel til mit helt igennem fantastiske, australske eventyr. Det var igen et hårdt farvel, men på den anden side følte jeg, at jeg havde fået så mange spændende sider tilføjet til dette kapitel, og ofte er det godt at stoppe, mens spændingen er på sit højeste.

Som regel bevæger man sig fra forelskelsens rus over til at elske på både godt og ondt. Jeg er dog, efter mit 5 måneders ophold i Australien, endnu ikke nået dertil. Jeg er stadig meget forelsket, og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dette vidunderlige land, så snart chancen byder sig. Australien er langt væk, men det er den lange (24-30 t.) flyvetur værd, så til de der sidder og overvejer denne destination – pak kufferterne og tag af sted, tro mig, I vil ikke fortryde. Mit ophold i Brisbane er uden tvivl et af de mest betydningsfulde kapitler i min bog, og jeg vil savne livet der, og alle de skønne mennesker, der var med til at gøre det så fantastisk, rigtig, rigtig meget. Heldigvis er livet fyldt med nye kapitler og verden fyldt med nye eventyr.

 

Jeg vil gerne sige tak til Middelfart Sparekasse, som i høj grad har været med til at gøre dette eventyr muligt.

 

Skriv en kommentar