Af

Ida Højlund Rasmussen

Jeg hedder Ida, jeg er 21 år, bor i Aarhus og læser på Arkitektskolen. Jeg er født i den dejlige, midtjyske osteby Them ved Silkeborg, har boet halvdelen af mit liv i omegnen af Kolding og flyttede som 13-årig med mine forældre og min bror til den naturskønne perle af Vejle Ådal. Jeg har valgt at tage mit 5. semester i udlandet, nærmere bestemt i Jerusalem, fordi jeg tror på, at den bedste måde at forstå en anden kultur på er ved at leve i den. Arkitektur handler for mig altid om mennesker, og forståelsen af hvad der gør, at vi som mennesker føler os godt tilpas. Jeg vil gerne lære alle mulige søde, skøre, seje, sure, sørgelige, spændende, spøjse, sprøde og sprælske typer mennesker at kende i Det Hellige Land, hvor jeg – om alt går vel – lander i starten af oktober.

Shalom derude!

Jeg hedder Ida, og jeg skal snart til Israel og læse mit 5. semester på Bezalel Academy of Art & Design i Jerusalem. Jeg har ikke købt flybillet endnu, ej heller fundet et sted at bo – men semesteret starter først d. 26. oktober, så det skal nu nok gå i orden alt sammen.

Der er mange forberedelser til sådan en tur: Visum skal søges, sygeforsikring skal oprettes, massevis af papirer skal underskrives, og man skal på en eller anden måde finde et sted at bo. Den sidste del arbejder jeg stadig på..

Derudover har jeg besluttet mig for at sætte mig lidt ind i det hebraiske sprog. Det er sørme svært, men jeg kan godt lide udfordringen, og fornemmelsen af gradvist at knække en kode tiltaler mig.

Med mine gummistøvler solidt placeret i den sydøstjyske morænejord kan Mellemøstens uroligheder ikke afholde mig fra at tage afsted. Det vil sige, hvis Udenrigsministeriet ændrer deres rejsevejledning, som for tiden siger at “det overordnede sikkerhedsniveau er uændret” i den del af landet, jeg skal opholde mig i, vil jeg naturligvis overveje, hvad jeg vil gøre. Det handler om at holde sig opdateret, holde hovedet koldt i forhold til mediernes fremstilling af begivenhedernes gang og derudover fokusere på det, jeg skal dernede – nemlig studere arkitektur.

Jeg glæder mig til at opdatere bloggen her med historier fra livets gang i Jerusalem, anderledes og spændende arkitektur og krydderiduftende, kulinariske oplevelser.

 

Ida.

 

1 kommentar til “Ida i det israelske_1: Forberedelser”

  1. Dan skriver:

    Vi krydser fingre for at der falder ro på gemytterne inden du skal afsted!

Skriv en kommentar