Af

Ib Jacob Brinch-Jensen

Jeg hedder Ib Brinck-Jensen, 21 år og er modtager af Middelfarts Sparekasses studielegat. Jeg kommer oprindeligt fra Fredericia, og studerer til daglig medicin på Aarhus Universitet.

Jeg bytter her i foråret de hjemlige omgivelser i Århus ud med en tur “down under” til det store Australien. Her vil jeg tage kurser på Griffith University i byen Gold Coast, som ligger nær Brisbane i den østlige del af Australien. Kurserne i mit ophold relaterer til mit studie i Århus. Ved siden af studiet håber jeg, at få tid til at surfe på de lækre strande i nærheden, samt lære en masse nye mennesker at kende!

God læselyst!

/Ib

På Griffith University i Australien har man pause midt i semesteret. Den kan man bruge til at indhente ting i skolen, arbejde eller rejse. Efter at have rejst 15.000 km, følte jeg det var dumt ikke at rejse lidt længere væk, så jeg har lige været to uger på New Zealand! Det var mægtig godt! Der er 18.000 km hjem i fugleflugt og planeten er ca. 40.000 km i omkreds – så det er ret tæt på halvvejs!

New Zealand er helt vildt flot! De tyrkisblå floder snor sig mellem de majestætiske bjerge, som er beklædt med den grønneste skov. Nye naturoplevelser venter efter hvert vejsving, og folk er dejligt venlige! De har slet ikke så travlt som i Danmark!

Jeg startede på nordøen i Auckland, hvorefter jeg fløj til Christchurch på sydøen. Her var der i 2011 et stort jordskælv, som ødelagde store dele af byen. Selv her 7 år efter er der stadigvæk gravemaskiner og byggepladser over det hele. Byggepladser ligner lidt hinanden, så jeg var hurtigt videre ud på øen, som er kendt for skøn natur og gode vandreruter. Her kommer der lidt billeder fra turen.

Mount Cook

En dejlig morgen med Mount Cook i baggrunden. Mount Cook er New Zealand højeste bjerg.

Wanaka

I Wanaka finder man mysteriet om det lille tre i Wanaka-søen, som på mystisk vis overlever midt ude i søen. Det er noget af et trækplaster ved solopgang, hvilket jeg selvfølgelig var en del af. Udover træet er der nogle spektakulære vandreruter, og fik også lige chancen for at fange et dejligt efterårsbillede med iPhone linsen.

 

Milford Sound og Fiordland National Park

Fantastisk flot sted med bjerge, grøn natur og fjorde. Her er bl.a. optaget scener til filmene Hobitten, Jurassic Park og X-men. Det var lidt, som at gå rundt inde i en Hobitten film – magisk! Det er et “must-go,” hvis man tager til New Zealand.

 

Ferie…og så alligevel ikke

Selvfølelig kan man ikke holde helt fri midt i semesteret, så bøgerne var med! Her er det en hyggelig morgen på hostel med kaffe, musik og epidemiologi (som er et af de fag, jeg læser hernede). Udsigten var også ret fantastisk udover en dejlig sø ved byen Queenstown, som er på billedet lige under.

Det var en rigtig dejlig tur, og jeg får helt lyst til at tage tilbage igen ved at kigge på billederne. Skulle man få lyst til at tage afsted, så tager flyveturen et døgn eller mere, men som man siger hernede “it’s worth it.” Der er bare vildt dejligt!

Skriv en kommentar