Jagten på de vigtige OL-point har været sat lidt på pause. Jeg har holdt 3 ugers planlagt pause helt uden træning efter den lange sæson, og jeg er kommet godt i gang med den opbyggende træning igen.

Jeg skal bl.a. bruge denne vinter på at bliver stærkere. Så det handler om at kunne løfte flere kilo til styrketræning, og træde flere watt på BMX-cyklen. Derfor er styrketræning højt prioriteret hen over vinteren, da jeg er flere gange i fitnesscenteret end på BMX-banen. Vi bruger jo hele kroppen når vi kører, men benene er selvfølgelig vigtigst. Jeg træner derfor ben til hver træning, plus lidt varieret overkrop i løbet af ugen.

En uge består lige nu af:

  • 3 styrke træninger
  • 2 bane træninger
  • 2 konditions træninger
  • 2 spurt træninger
  • 1 udstræk/restitution

Her om vinteren træner vi BMX indendørs i en hal ved Aarhus. Det er ikke en bane med de standarder vi kører på til de store løb, men det er en rigtig god facilitet at have om vinteren, så man ikke skal bøvle men sne, regn og andet dårligt vejr at cykle i. Her kan vi også bruge tiden til at nørde med de helt små deltaljer og teknikker, bl.a. i starten som er noget af det vigtigste i BMX.

Derfor kører vi også de såkaldte spurter, som man kan sige er en stimulation af starten. Her bliver der også øvet en masse teknikker, det kunne f.eks. runde og kraftfulde tråd som fokus.

Herudover har jeg 2 konditions træninger, som giver en god grundkondi, og holder konditionen ved lige. Det er vigtigt for at kunne holde til alle de andre hårde træninger, og så jeg er godt forberedt til næste sæson.

Det resulterer altså i 10 træninger, og i alt omkring 15 timers træning om ugen.

Ugen er i vinterperioden er mere struktureret og ens fordi der ikke er så mange løb. Dog har jeg her midt i december deltaget i et indendørs løb i Saint Etienne, Frankrig. Løbet var mega fedt, bl.a. fordi hele løbet var et stort show, med underholdning i pauserne, og lysshow inden finalerne. Derudover er der rigtig god stemning når hallen er fyldt helt op med tilskuere. Jeg nåede til semifinalen begge dage, og missede dermed lige finalen. Jeg tager mange gode ting med derfra, og jeg ser frem til at arbejde videre på træningen herhjemme inden sæsonen starter igen midt i Marts.

Tak til Middelfart Sparekasse, for at have støttet mig denne fantastiske sæson.

Skriv en kommentar