Stine Haubjerg Jørgensen
Af

Stine Haubjerg Jørgensen

Hejsa! Jeg hedder Stine, er 26 år gammel og bor til daglig i Aarhus hvor jeg læser Value Chain Management. Jeg har været så heldig at blive optaget på Hanyang University i Seoul, hvor jeg skal læse mit 6. semester. Jeg glæder mig helt sindssygt til at dykke ned i den koreanske historie og kultur, og i den forbindelse er jeg meget taknemlig for studielegatet, som jeg har modtaget af Middelfart Sparekasse.

Nu er der gået 1,5 måned i Sydkorea og siden semesteret startede har der været fuld fart på. Dagene flyver afsted og det samme gør weekenderne, så jeg prøver at finde en god balance i at opleve så meget som muligt, studere og stadig have tid til at suge alle oplevelserne ind.

Hverdagene bliver primært brugt på campus, hvor jeg har undervisning alle dage. Jeg har 5 fag for at have mit tilsvarende semester i Danmark; Transportation and Logistic Economics, Environmental Economics, Urban Economics, Global Business Communication og Strategic Human Resources Management.

På grund af Corona har vi kun to fag fysisk, et hybrid og to online. Det tager selvfølgelig lidt af oplevelsen ved undervisningen, men giver samtidig stor fleksibilitet til at indrette dagene som jeg ønsker.

For to uger siden var der mulighed for at tilmelde sig forskellige fritidsklubber, og en hel vej på campus blev fyldt med boder, hvor de forskellige klubber promoverede sig selv. Der var så mange forskellige klubber, blandt andet en bartender klub og en klub som sørger for at fodre de vilde katte på campus. Jeg tilmeldte mig dog kun badmintonklubben og en brætspilsklub.

Stort set alle weekenderne er gået i Seoul. Campus ligger ca. 1,5 time fra hovedstaden, men heldigvis koster det ikke mere end ca. 11 kr. at tage metroen, som går direkte og kører hvert 10. minut. Det er muligt at finde overnatninger på både hoteller og hostels i en prisklasse af 100 kr. pr. nat og alternativt koster det kun ca. 200 kr. at tage en taxa hjem til campus.

Vi været rundt og besøge to forskellige paladser, som begge var virkelig smukke og fyldt med detaljer. Begge er nogen jeg vil genbesøge i foråret/sommeren for at se det hele når alt er sprunget ud. Vi har nydt udsigten fra både Seoul tower og Lotte tower, hvor Lotte tower er den 6. højeste bygning i verden! Selvom vi har udforsket forskellige bydele af Seoul, føler jeg stadig at jeg mangler at se SÅ meget af byen.

Det har nogle gange været udfordrende at finde til de rigtige adresser, da Google maps ikke fungerer i Sydkorea. Google vil nemlig ikke love at de ikke videreformidler det geografiske data de indsamler i Sydkorea til andre lande, og derfor har Sydkorea ikke givet google lov til at indsamle data til at lave deres map. Vi bruger derfor Kakaomap eller Navermap, som fungerer på samme måde, men ofte står adresserne kun på koreansk, hvilket kan være lidt af en udfordring.

Corona fylder stadig meget i hverdagen hernede, men der er udsigter til at restriktionerne bliver lempet og måske droppet i løbet af foråret – det har den nyvalgte præsident udtalt. Selvom det er positivt i forhold til corona fra et subjektivt synspunkt, så er præsidentens øvrige synspunkter flere gange blevet sammenlignet med Trumps, da han ikke anerkender minoritetsgrupper og har et antifeministisk synspunkt. Valget har dog givet anledning til at snakke politik og samfund med forskellige koreanere vi har mødt, som har været en rigtig god måde at se det hele i et større perspektiv.

Det meget instaværdige bibliotek, som ligger i et Coex mall i Gangnam.

For tiden er vi ved at planlægge en tur til Busan der er Sydkoreas næststørste by. Cherry Blossoms er lige om hjørnet og jeg glæder mig så meget til det hele blomstrer! Campus er meget bar lige nu, men der er rigtig meget park, så det vil helt sikkert blive virkelig flot!

En hyggelig teoplevelse på toppen af Bukchon Hanok village, hvor de blandt andet have udstillet et musselmalet stel fra Royal Copenhagen.

Tak fordi du ville læse med!

Skriv en kommentar