Jeg har nu afsluttet mit sidste fag på Grønland, og er hjemvendt til Danmark for at skrive bachelorprojekt. Inden afrejse fra Grønland havde jeg besøg af min far, farfar og storesøster, som blev hele påskeferien. De fik set kollegiet jeg boede på, var med ude og stå på langrend, kom ud og køre hundeslæde og fik heldigvis også set nordlys. Det var helt fantastisk at dele disse oplevelser med dem.

Da min familie var rejst hjem, rejste jeg selv med to at mine medstuderende til Kangerlussuaq. Formålet med besøget var at komme ud og se en vejrstation. I mit bachelorprojekt skal jeg behandle og analysere data fra en af disse vejrstationer, som står på indlandsisen og har indsamlet data de sidste 20 år. Projektet er et samarbejde mellem GEUS og DTU. Desværre havde det sneet for meget i Kangerlussuaq til at vi kunne køre ud til vejrstationen, så det blev uheldigvis ikke til noget. Vi kom i stedet ud og se Russell gletsjeren (se nedenstående billeder).

Herefter rejste vi til Ilulissat hvor vi havde tre dages ferie. Vi kom på en sejltur ud for og se de smukke isbjerge, var ude på et par hikes og fik set byen inklusiv deres kunstmuseum og Knud Rasmussens fødehjem.

Så gik turen hjem til foråret i Danmark, hvor jeg nu skriver bachelor på fuld tid.

Tak fordi i fulgte med og en stor tak til Middelfart Sparekasse for støtten til denne fantastiske studierejse!

De bedste hilsner,

Mette

 

Skriv en kommentar