Hej med jer! Og velkommen til. Mit navn er Eline, jeg er 24 år, og i forbindelse med mit praktikophold hos Det danske Tech-diplomati i Silicon Valley, har jeg været så heldig at modtage et studielegat fra Middelfart Sparekasse. Derfor får I fornøjelsen af mig i de næste seks måneder. 

Men først lidt om formålet. Praktikopholdet er en meritgivende del af min kandidat i Analytisk journalistik på Danmarks- medie og journalisthøjskole, og i min praktikstilling som medie- og kommunikationspraktikant er det min fornemste opgave at lave journalistik, kommunikationsopgaver, video og herigennem bidrage til arbejdet hos tech-diplomatiet. For kontekst er tech-diplomatiet en del af Udenrigsministeriet, og teamet består blandt af en Tech-ambassadør og strategiske og politiske medarbejdere. Den danske tech-ambassades opgave er desuden at sikre en bæredygtig, demokratisk og sikker teknologisk fremtid, hvor tech-giganterne ikke løber med pengene, og hvor de ikke sætter dagsordenen for blandt andet de danske medier og journalister. Tech-giganterne har et ansvar, som skal løftes – og det vil jeg gerne bidrage til.  

Min første tid i Californien
Så lad os slutte med begyndelsen. Den 22. juli havde jeg nerverne helt uden på tøjet, og med skælvende ben og svedige håndflader, stod jeg pludselig i gaten og skulle ombord på et direkte fly til San Francisco. For første gang i mit liv, var min returbillet ikke én, to eller tre uger ude i fremtiden, men et halvt år. Total spændt på at møde mine seks medpraktikanter, og starte det eventyr, som jeg for fire måneder siden takkede ja til over en halvdårlig skypeforbindelse til Silicon Valley. Efter elleve timer i flyet, nåede jeg frem til San Francisco, hvor jeg, og resten af praktikantholdet skal bo, mens vi er i Californien. Det var kærlighed ved første blik, og jeg er allerede helt vildt med området. Bakkerne i San Fransisco er 40 gange så stejle som Randersvej, solen som altid skinner – og ikke mindst de flotteste solnedgange. Den perfekte kombination til en god hike og en hård løbetur. 

I dag har jeg haft første arbejdsdag hos tech-diplomatiet. Det har været godt med en blød landing, hvor der har været god tid til at udforske området. For selvom jeg glæder mig til at bidrage til Tech-diplomatiet, skal jeg selvfølgelig også på ørkenvandring i Death Valley, drikke fancy hipster-kaffe i San Francisco, turist-surfe på strandene og bare have optur over, at jeg har fået muligheden for at bo på den anden side af Atlanten. 

Håber I vil følge med i mit eventyr, som kun lige er begyndt. Vi skrives ved! 

Skriv en kommentar