Af

Emil Weimar

Jeg hedder Emil Weimar, er 23 år, og studerer til dagligt HA Generel Erhvervsøkonomi på SDU i Odense. Jeg blev i sommers færdig med de to første år af min bachelor (4 semestre) og har valgt at læse 5. semester på Portsmouth Business School i England. Det er noget jeg har set utrolig meget frem til, og jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk oplevelse at bo i Portsmouth. Jeg vil forsøge, at opleve så meget som muligt i de måneder jeg er afsted, og jeg glæder mig til at dele mine oplevelser og erfaringer med jer her på bloggen.

Mandag den 12. september 2016 vil for altid stå tilbage som en speciel dag. Dette var nemlig dagen, hvor et nyt eventyr tog sin begyndelse. Flybilletterne var booket og sammen med to medstuderende drog jeg til Københavns lufthavn for at flyve til England, hvor den endelige destination var Portsmouth (1,5 time syd for London med tog). Rejsen gik som planlagt, og vi ankom mandag aften til et af universitetets kollegier, hvor vi havde mulighed for at overnatte, inden vi dagen efter ville få udleveret nøglerne til det hus, vi skal bo i under vores ophold herovre.

Det var med stor spænding, at vi tirsdag formiddag satte nøglen i låsen og åbnede døren ind til vores lille rækkehus, da vi havde hørt en del skrækhistorier fra andre studerende. Det viste sig dog at leve fuldstændig op til de billeder, vi havde set, og vi var meget positivt overraskede. Der var dog også en anden ting, der gjorde ankomsten ekstra spændende. Vi skulle nemlig møde den englænder, vi skulle dele huset med, og som vi overhovedet ikke kendte eller vidste hvem var. Det viste sig dog hurtigt, at vi kunne være helt rolige, da det er en super flink fyr på vores alder, der dog holder sig mest for sig selv. Efter at være ankommet til vores nye hjem, skulle der styr på alt det praktiske. De næste dage gik derfor med at få handlet ind, registreret vores ankomst på universitetet og så videre, men også med at få set og oplevet byen, da vejret var super godt og indbydende.

 

Portsmouth by

Efter at have de fleste praktiske ting på plads samt set byen lidt an, mødte vi torsdag ind på universitetet til introduktionsmøde for alle internationale studerende. Det var nemlig kun os internationale studerende der var mødt ind den første uge, da universitetet her havde stillet alle sine midler til rådighed for at give os den bedst mulige start. Dette var en helt igennem fantastisk service, og det har virkelig gjort, at vi har følt os velkomne i det engelske. Der var også arrangeret rigtig mange sociale arrangementer, og vi har med stor fornøjelse deltaget i så mange som muligt. Vi har været til Harry Potter movie night, spillet futsal, været til fodbold festival (hvor mit hold vandt), drukket afternoon tea, været på guidet bustur i byen, været til moving in party og jeg kunne blive ved. Og alt dette på bare en uge! Jeg har altså haft rig mulighed for at møde de andre internationale studerende og skabe gode kontakter. Der er folk fra alle lande, man kan komme i tanke om, og det har virkelig været en fed og lærerig oplevelse at møde folk med så forskellige baggrunde.

Der er altså sket enormt meget den første uge, og jeg ser med stor spænding frem mod de kommende uger, hvor hverdagen så småt begynder at melde sig. I denne uge ankommer også de britiske studerende, og vi skal dermed have de sidste instrukser og informationer inden undervisningen officielt starter mandag den 26. september. Dermed er en lang sommerferie ved at være slut, men mit engelske eventyr er derimod først lige begyndt.

 

1 kommentar til “Hello Portsmouth!”

  1. Middelfart Sparekasse skriver:

    Hej Emil!

    Tak for dit indlæg. Lyder til at den første tid i England har været intet mindre end fantastisk og fyldt med en masse spændende oplevelser. Vi glæder os til at følge dig på dit eventyr…

    Hilsen Heidi, Middelfart Sparekasse 🙂

Skriv en kommentar