Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

I begyndelsen af juli deltog jeg ved speed VM på Fuerteventura. Det var rigtig spændene for mig, da jeg skulle rejse alene derned og bo med en norsk familie. Turen derned gik fint og jeg var klar til stævnestart!

Speed er en disciplin, hvor det gælder om at have den højeste gennemsnit fart over et bestemt antal meter eller sekunder. I u19 kategorien målte vi gennemsnitsfarten over 10 sekunder. Man skulle så bruge to runs, og så var det gennemsnittet af begge runs, der talte. Man havde en time, hvor man kunne tage så mange ture, man kunne nå.

Stævnet forløb sig over 6 dage. Hver formiddag var forholdene ikke gode nok, så vi sejlede for det meste først omkring klokken 13. To af dagene fik vi slet ikke sejladser. Den første dag startede lidt blandet ud for mig. Jeg vandt den første runde og, og jeg følte, at min fart var rigtig god. Dog havde jeg et styrt (ikke på banen, men på vej tilbage til start), der kostede mig et sejl og en bom..  Heldigvis kunne jeg låne en bom af en af de voksne surfere resten af stævnet. Udfordringen efter første dag var så hvilket sejl, jeg skulle vælge, da jeg havde ødelagt mit medium sejl og kun havde mit mindste og største sejl tilbage. Det gik fint med valg af sejl, dog var det ikke helt optimalt ikke at havde noget medium sejl. Alle heats gik rigtig godt for mig og efter den sidste dag kunne jeg kalde mig selv for speed verdensmester!

Det var en rigtig afslappet måde at konkurrere på, da man sejlede alene på banen og havde rigtig lang tid til at forbedre sine runs. Det var også en rigtig stor oplevelse for mig, da jeg var afsted alene. Det var første gang jeg var til stævne uden min far og også første gang, jeg skulle flyve alene. Det var super fedt at prøve kræfter med alt ting selv! Jeg er helt klart frisk på mere speed i fremtiden.

Hang loose, Jonas Thyme DEN-171

 

 

 

Skriv en kommentar