Af

Mie Schackinger Trothe

Mit navn er Mie Schackinger Trothe. Jeg er lige fyldt 18 år i starten af 2016, og har derved nu i 8 år levet med et lidt kortere venstre ben, som blev amputeret i 2008 forårsaget af sygdom i knæet. Som 16-årig begyndte jeg at gå til konkurrence svømning, og siden da er det gået utroligt stærkt. I dag træner jeg 6 gange svømning om ugen i DeltaSwim samt 3 gange styrketræning bl.a. med Fredericia Eliteidræt. Ud over dette er jeg også optaget på DHIF (Dansk Handicap Idræts Forening) svømmetalenthold, hvilke byder på ind- og udenlandske stævner, samt deltagelse i adskillige træningssamlinger årligt. DHIF svømmetalentholdet er stadiet før man kommer på handicaplandsholdet. Jeg arbejder pt. hårdt på at fylde kravtiderne til landsholdet, så jeg kan komme skridtet videre. Svømning er hurtigt kommet til at betyde meget for mig, og er blevet en stor del af den travle hverdag, jeg har ude på Fredericia Gymnasium. Det har også åbnet for en masse fede oplevelse og drømme, som jeg ikke kan vente med at få realiseret, men første skridt er helt klart at komme på landsholdet. Da svømning ikke er en helt billig sport, er jeg meget glad for at Middelfart Sparekasse vil sponsorere mig og hermed hjælpe mig på vej mod mine mål og drømme.

 

Så er den længe ventede sommerferie for mit vedkommende endelig gået i gang, men før jeg kunne tage hul på ferien, skulle jeg først have overstået nogle eksamener og årsprøver. Ud over det havde jeg også et stævne i Prag, som var mit første større internationale stævne med DHIF. Jeg tog afsted den 28. juni og var hjemme igen den 3. juli. Det blev til to dage med stævne, hvor jeg fik svømmet en masse løb, samt blev jeg internationalt klassificeret. Ved den internationale klassificering bliver jeg ud fra mit handicap bedømt, hvilke handicap kategori jeg skal ligge i. På denne måde opnår man den mest fair konkurrence i sporten. De to stævne dage bød på en masse gode løb, hvor jeg svømmede op til mine PR, samt forbedrede enkelte tider. Det var fedt at komme ud og mærke og se konkurrencen fra andre lande, da det er begrænset, hvor meget konkurrence du kan opleve nationalt. Jeg svømmede mig til i alt 6 medaljer, 1 guld, 1 sølv og 4 bronze, hvilket selvfølgelig var super fedt, da det viser at alt den hårde træning betaler sig. Stævnet var i særdeleshed motiverende og inspirerende til at klø på i næste sæson. Nu kan jeg ligge mig tilbage og nyde min sommerferie og få ladet op til det sidste år på gymnasiet, samt en ny sæson hvor jeg ser frem til at få rykket mig yderligere.

 

1 kommentar til “Guld, sølv og bronze i Prag”

 1. Middelfart Sparekasse skriver:

  Hej Mie!
  Hvor er det bare flot – stort tillykke med alle de flotte medaljer.
  Vi glæder os til at høre mere fra dig efter en velfortjent sommerferie.
  Heidi 🙂
  Middelfart Sparekasse

Skriv en kommentar