Af

Marie Quistgaard

Hej Mit navn er Marie Kjær Quistgaard. Jeg er modtager af Middelfart Sparekasses studielegat til afholdelse af udvekslingsophold i udlandet. Jeg læser til daglig til sygeplejerske på VIA University College i Silkeborg, men er oprindeligt fra Middelfart. Her i sommeren og efteråret 2018 skal jeg tilbringe mit 4 semester i Melbourne, Australien. Hernede skal jeg undervises i blandt andet Community, Maternity og Mental health Nursing. Dette glæder jeg mig helt vildt til! Foruden dette skal jeg også i praktik i 4 uger. Det bliver spændene at få et indblik i sundhedsvæsenet her og få et internationalt perspektiv på mit fag. Derudover glæder jeg mig til at opleve Melbourne og Australien generelt!
Jeg håber at du har lyst til at følge med i mit eventyr hernede fra!
Mange Hilsner
Marie

Hej læser.
Nu har jeg efterhånden fået rigtig fart på med studiet hernede. Det er forsat en spændende udfordring at deltage i undervisningen og opgaverne på universitetet. Jeg er næsten færdig med undervisningen på skolen, og skal snart til at begynde min praktikperiode.
Min praktikperiode starter her i september og varer 5 uger. Jeg har været heldig med min psykiatri placement. Her skal jeg skal til Alfred Hospital, som er det centrale hospital i Melbourne midtby. Det glæder jeg mig rigtig meget til, da jeg har en formodning om, at det bliver en spændende at arbejde i plejen i midt byen, med et så varieret segment af befolkningen som bor her. Det skal dog også lige nævnes, at jeg er ret nervøs for hvad der venter mig. Jeg må bare gøre det så godt jeg kan, og mon ikke det nok skal gå så? 
Derudover skal jeg en uge i praktik på et sundhedscenter i forbindelse med mit fag ”Community Nursing”. Det tror jeg også bliver spændende. En ting der har overrasket mig i forbindelse med det fag, er hvor stor en del af undervisningen der drejer sig om den oprindelige befolkning i Australien; the Aboriginal and Torres Strait Islander people. Det viser sig, at der fortsat er store vanskeligheder med at forene den oprindelige, og tilflyttende befolkning i Australien.
Som det er tilfældet med mange andre oprindelige befolkninger i verden, lider den oprindelige befolkning her desværre af store livsbetingede sundhedsudfordringer. Undervisningen lægger stor vægt på kulturel forståelse og respekt, samt sundhedsforbedrende strategier og samarbejde med lokale ledere. Det fremgår tydeligt, at disse strategier forsøger at gøre op for, og genoprette tilliden mellem de to befolkninger. Dette skyldes den forfærdelige behandling med racisme, forfordeling, og direkte etnisk udryddelse, den oprindelige befolkning indtil for ganske nyligt har været udsat for af de Europæiske tilflyttere. Dette giver mig en interesse for, hvordan lignede udfordringer bliver varetaget hjemme i Danmark? Det har jeg tænkt mig at undersøge når jeg kommer hjem.

Siden sidst har jeg haft fødselsdag i slut Juli måned. Jeg blev fejret med både kage, museums tur og middag. Jeg har fået en masse nye gode venner som var rigtig søde at fejre min fødselsdag.
Det var en rigtig god dag, selvom det er mærkeligt at holde fødselsdag midt om vinteren, når man ellers er et ”sommerbarn”. 

I sidste uge har jeg haft ´mid-semester break´. Det var rigtig tiltrængt at få en lille pause fra studierne til at puste ud og blive rigtig klar til den sidste tid på skolen, før praktikperioden starter. Jeg har brugt tiden på at udforske byen og har blandt andet været i nabolaget Fitzroy, som vist bedst beskrives med betegnelsen ”hipster”.

Jeg har været på Winter Night Market, som Melbourne er særligt berømt for. Det foregår hver onsdag i vinterhalvåret. Her kan man købe mad, brugskunst, lytte til live musik og se optrædende dansere. Det var også rigtig fint, selvom der var rigtig, rigtig mange mennesker der.
Jeg har også været inde og se en AFL (Australian Football League). Det var også en stor oplevelse at se, til trods for at vi havde vanskeligheder med at forstå reglerne.

 

Til slut vil jeg gerne udtrykke min taknemmelighed for at have modtaget dette legat fra Middelfart Sparekasse. Legatet giver mig muligheden for virkelig at fordybe mig i studierne, og få det bedste ud af min udvekslingsperiode – Mange tak.

1 kommentar til “Fuld fart på studiet, praktik, nattemarkeder, australsk fodbold og meget mere.”

  1. Fru Welling skriver:

    Hej Marie

    Det lyder til at du er kommet godt igang – spændende at følge med :0)

    Christina

Skriv en kommentar