Puha.. endelig kunne jeg finde ud af at lægge billederne med ind, så her kommer der lige nogle billeder og lidt kommentarer til bare nogle af de ting jeg oplevede på min lange rejse gennem Afrika 🙂

Spicetour, ZanzibarMin rejse begyndte i Cape Town og skulle ende i vores hus på Hannington Square i Jinja. Jeg brugte 8.5 uge på hele rejsen og det blev til sidst til megen køren…desværre, men naturen var super flot! Jeg skulle fra Cape Town op gennem Namibia, hvor vi kørte langs kysten. Derefter gennem Botswana, videre til Zimbabwe, op gennem Mozambique til Malawi. Herfra var det videre til Tanzania, et smut ud til Zanzibar og tilbage til Tanzania hvor vi så kørte til Kenya. Fra Kenya kørte vi til Uganda og overnattede påvores græsplæne i Jinja 😉 Så skulle de store Silverback Gorillaer ses i Rwanda og så sluttede rejsen tilbage i Uganda i hovedstaden Kampala. Hehe ja så det blev i alt til 11 flotte stempler i mit pas. Bare ærgeligt når det skal fornyes!
Det var en rigtig fed tur. Man skal prøve det. Jeg oplevede så mange ting.

Åhh Zanzibar

Jeg fandt også ud af at mit hjerte tilhører 2 steder i Afrika. Det ene er i Uganda fordi jeg har familie og venner der. Det andet er på Zanzibar. Det er bare så lækkert et sted. Afslappende, søde mennesker, spændende, hyggeligt, lækkert vand og så ser det ud, som man ser det uden på Tjæreborg katalogerne 🙂 Men måske elsker jeg det så meget fordi vi havde kørt næsten uafbrudt nat og dag i en hel uge, og det sted vi så fik 4 hele dage var på Zanzibar. Så der var masser af tid til afslapning og at lave det man allermest havde lyst til!

En utrolig vekselkurs, Zimbabwe

Jeg fandt også ud af; at få en tur på ryggen af en elefant er ganske afslappende og der er en fantastisk udsigt; at løver er meget legesyge og at de opfører sig utroligt meget ligesom huskatte; at priserne på at få en tilladelse til at se de store silverback gorillaer stiger, fordi der stadig hærger krybskytter i de fredede parker; at rulle vinduet ned i ørkenen IKKE virker ;); at Victoria Vandfaldene ikke har været så fyldt i 50 år; at myggene i Okavango Delta’et er utrolig aggresive, har sågar fået ar på den ene fodryg; at vekselkursen i Zimbabwe er helt hen i vejret (officielt er US $1 = 250 Zim $, uofficilet er US $1 = 14000 Zim $), så i kan selv regne ud hvor mange sedler man får stukket i hånden hvis man veksler bare US $50; at det er utrolig fedt at skydive over Namibia, med udsigt til ørkenen + Atlanterhavet; og meget meget mere!

Hvis I har spørgsmål til min rejse eller søger råd og tips til en rejse I selv har planlagt i Afrika er I velkommen til at spørge 🙂 Jeg rejste med firmaet Dragoman. De arrangerer også rejser til andre steder i verden.

Link: www.dragomanoverland.com

Victoria Vandfaldene

Nu går tiden herhjemme ellers med at finde jobs og tjene nogle penge igen, mens jeg venter på svar fra det uddannelses sted jeg har søgt ind på. Der får man jo først svar fra d. 28 juli og så er der studiestart i september, så forhåbentlig kan der nås at tjene gode penge indtil da.

1 kommentar til “Fra Cape Town til Kampala”

 1. Kristina Nielsen skriver:

  Hej Signe.
  Mit navn er Kristina, og jeg skal skal på en rejse der minder utrolig meget om din her til januar.
  Jeg har bare bare lige nogle få spørgsmål, jeg kender ikke nogle der har været i Afrika og syntes jeg mangler at høre om lidt personlige erfaringer.
  Vi er to unge piger der har tænkt os at bruge ca. 3 måneder i det vilde Afrika 🙂
  Ideen er at besøge

  – Sydafrika (Cape town i ca. 6-7 dage, Durban ca. 3-4 dage, Lesotho ca. 3 dage, opleve Drackenberg-området, og tror vi undersøger mulighederne for at besøge en lille zululandsby tæt ved …-reservatet)

  – Kenya (på safari, og ca. 3-4 dage i Lamu)

  – Tanzania (Zanzibar ca. 6-7 dage, og muligvis bestige Mt. Kilimanjaro)

  – Malawi (er ikke helt klar over hvor, men tror at der kommer til at foregå noget frivilligt arbejde her)

  – og Uganda (Jinja, Ssese islands, og muligvis på “gorilla-udkig”)

  Mig og min rejsepartner er lidt fanget mellem gerne at ville opleve nogle af de mere specielle ting (at se Gorillaer i Uganda el. Rwanda, og bestige Kilimanjaro i Tanzania), og at skulle holde et stramt budget.

  Hvad var din erfaring med Gorilla-turen, følte du at det var værd at betale så mange penge for? (i lonely-planet står der nemlig at det koster mellem 220$ og 275$ afhængig af om man vælger at gøre det i Bwindi eller Mgahinga national park. Tror ikke det bliver i Rwanda da vi ikke har så meget tid i Uganda, og helst ikke vil bruge den på at køre frem og tilbage med bus)

  Du må meget gerne kommentere på turen hvis du har haft nogle gode el. dårlige oplevelser mht. valg af steder.
  Vi svinger f.eks. stadig meget ved Johannesburg, da lonely-planet sammenligner stedet med høj kriminalitet og en masse industri, hvilket ikke virker tiltrækkende på hverken mig eller min veninde.

  I Uganda bruger vi omkring 7-8 dage fordelt mellem Jinja, og Ssese islands (jeg ved ikke særlig meget om nogle af stederne, men de bliver beskrevet positivt i lonely-planet, som du måske har forstået er en af de eneste steder hvorfra jeg kan planlægge rejsen. Ret frustrerende egentlig, men der er jo ikke så meget rejselitteratur om Afrika endnu – men det er selvfølgelig også det der gør det så spændende)

  Det blev til en ret lang kommentar – håber du kan overskue det 🙂 Det ville hjælpe utrolig meget, om ikke så bare for at høre et andet synspunkt end fra lonely-planet 🙂

  Tak for hjælpen

Skriv en kommentar