Så er jeg hjemme fra Ungarn, fortræningslejren som os på juniorlandsholdet var afsted på. Vi var 16 løbere og 5 trænere afsted i seks dage, boede på et fint hotel en halv times tid fra den store ungarske by Kecskemét. Jeg tog afsted tirsdag morgen og mødtes med alle jyderne i toget mod Københavns lufthavn. Vi ankom til hotellet ved aftentiden. Vores hotel fungerede rigtig godt, med noget god mad, både aften- og morgenmad, fine værelser og med en stor swimmingpool udendørs.

I alt havde vi otte træninger på 4,5 dag, hvilket er mere træning end jeg plejer at have herhjemme, så det var en hård tur. Det var også varmt dernede i Ungarn, alle dage lå temperaturen mellem 25 og 30° varme. Jeg fik løbet syv ud af de otte træninger, hvor fire af træningerne var med høj intensivitet. Træningerne var til alle distancerne, sprint, mellem, lang og stafet. Det var nemlig en fortræning, en træning op til sommeren, hvor der det samme sted nede i Ungarn er VM. Selvom jeg er førsteårs på landsholdet, en af de yngste og landsholdet stadig er nyt for mig, kunne jeg følge med, selv på o-intervallerne. Det var fedt at bevise at jeg godt kan være med, både at vise det til trænerne men også for mig selv.

Alle dagene stod på træninger, men fredag eftermiddag og aften var vi afsted på en udflugt, lidt ”hvileeftermiddags-agtig”. Turen stod på besøg til den lokale zoologisk have, hvor en masse søde dyr, geder, tigere, kænguruer, ugler, og så videre. Efter at have besøgt dyrene tog vi ind og spiste på en restaurant i Kecskemét. Det var en italiensk restaurant med en masse god mad. Det var en hyggelig efttermiddag-aften, uden træninger, men bare socialt sammenhold hele landsholdet.

 

De skove og terræner vi fik løbet i, ligner og ligger lige op til VM skovene. Det at være afsted i Ungarn, var rigtig spændende. Jeg kan tydeligt mærke at vi er kommet tættere og tættere på VM datoen, men først skal jeg løbe udtagelses løbene. De ligger i starten af juni måned oppe i Herning, det er nemlig de skove i Danmark, der minder mest om hvor der skal løbes VM. For skovene nede i Ungarn er meget anderledes end dem vi kender herhjemmefra. Overordnet set var skovene mere åbne, med rigtig mange teknisk krævende detaljer. Det er ikke kuperet som stigning og bakkerne herhjemme, men en masse små detaljerede kurver.

Alt i alt var det en fed tur nede i Ungarn, nyt og spændende. Jeg kan også mærke at efter jeg er kommet hjem, er jeg begyndt at være spændt på hvad sommeren bringer, forhåbentlig en tur ned til Ungarn med de danske rød-hvide farver.

1 kommentar til “Fortræningslejr til Ungarn”

  1. Anonym skriver:

    Spændende artikel – held og lykke med udtagelsesløb og håber for dig, at du kommer med til Ungarn

Skriv en kommentar