Af

Marie Liengaard Mouridtsen

Jeg er taget til Glasgow i Skotland for at opleve deres betagende kultur – Følg med her!

Jeg har altid været besat af at opleve verdenen og andre kulture. Jeg rejste allerede alene for første gang, da jeg var 16 a?r. Dengang var destinationen Houston, Texas i et helt a?r, og siden da har jeg været afhængig. At rejse beriger mig med et unikt indblik i realiteter, som mit liv i Danmarks osteklokkesamfund fortrænger. Jeg elsker at opleve livet fra andres synspunkter, hvilket kun længere ophold gør muligt – og nu har jeg fa?et muligheden for for at opleve den skotske a?nd og ikke mindst deres gudesmukke natur.

Jeg er velankommet til Glasgow, og har nu boet i byen i 2 uger. Jeg bor i West End, som er kendt for at være moderne, tolerant og bestående af imponerende victoriansk arkitektur, smukke parker og en masse byliv. Her ligger University of Glasgow også, og der går jeg. Det er uden tvivl det smukkeste og mest eventyrlige universitet, som blev grundlagt helt tilbage i 1451. Hovedbygningen ligner Hogwarts, og rundt omkring på campus er der små grønne arealer og parker. De omgivelser kommer til at være min hverdag det næste stykke tid. 

 

 

Må ærligt indrømme, at det regner langt mere her end i Danmark. Selvom solen skinner når jeg forlader mit værelse, så har jeg erfaret, at man altid skal have regnjakke og paraply med alligevel. Vejret skifter hurtigt, og det kan endda piske ned samtidig med at solens stråler rammer gaderne. I søndags tog jeg metroen indtil midtbyen med min svenske veninde Linnea. Vi gik en tur rundt i midtbyen, og kom forbi Glasgow Cathedral og Glasgow Necropolis. Det øsede ned, da jeg tog afsted, men nedenstående billeder viser en smuk eftermiddag, hvor solen kom frem. Der er en fantastisk udsigt over byen fra Necropolis, hvilket er en gammel, viktoriansk kirkegård.

 

Jeg har ikke nået at se så meget af Skotland endnu, men i sidste uge var jeg ude og se Loch Lomond. Loch Lomond er den største sø i Storbritannien, og den er omringet af unikke bjerge og smuk natur. Det er kun omkring lille en times kørsel fra Glasgow, men landskabet ændres hurtigt, og landlig atmosfære mærkes. Jeg var afsted med min kammerat Sebastian, som også kommer fra Aarhus Universitet. Vi gik en tur i den lille landsby, langs bredden, i skoven og tog på en bådtur – heldigvis var vi heldige med vejret (kun et par enkle byger). Rundt i den lille landsbys gader kunne vi høre traditionelt, skotsk sækkepibemusik. Der skulle være bryllup, så musikerne øvede sig til om aftenen, hvilken kun gjorde oplevelse mere intens!

 

Indtil videre har jeg to mindre udfordringer herovre – Regn og Skottisk. Den skotske accent er vidunderlig og charmerende, men til tider liiiidt svær at forstå for en dansker som mig. Det gør det ikke nemmere, at de bruger andre ord om alting. Skiltet her kan sætte jer lidt ind i min situation.

 

Det var alt fra mig – Tak fordi I læste med!

Marie

Skriv en kommentar