Af

Tina Petz Rasmussen

Mit navn er Tine Petz Rasmussen, jeg er 24 år gammel og til dagligt studerer jeg antropologi på Aarhus Universitet. Med Middelfart Sparekasses støtte er jeg rejst til Storbritannien, nærmere bestemt University of Kent, Canterbury, i Sydengland, hvor jeg skal studere de næste 5 måneder. Udvekslingsopholdet er det sidste led i min bacheloruddannelse (6. semester) og giver mig mulighed for at prøve fire spændende valgfag af, bo i udlandet, lære en masse nye internationale studerende at kende og komme tættere på livet i England og Storbritannien. Det bliver helt sikkert nogle måneder med fuld fart på, hvor jeg får mulighed for at udvikle mig fagligt og personligt. Noget, jeg virkelig har set frem til!

Halvanden måned er gået siden sidste update, og på den tid er der virkelig sket meget. Jeg er nu officielt færdig med min undervisning herovre og gået eksamensperioden i møde. Faktisk sluttede undervisningen allerede d. 8. april, hvorefter jeg havde en uges intens opgaveskrivning, og derefter påskeferie eller “Spring Break”. Her tilbragte jeg to uger hos min familie i Danmark og må sige, at jeg kom tilbage til vinter og kulde – puha! Foråret har været nogle uger længere fremme i Sydengland, som det ses på billedet med påskeliljerne, der er taget d. 20. marts.

Udover at tilbringe tid med at følge den sidste undervisning og skrive opgaver, tilbragte jeg tid med de internationale bekendtskaber, jeg har gjort mig med mit ophold på University of Kent. I starten af april rejste cirka halvdelen af mine nye venner nemlig tilbage til deres hjemland, fordi forårssemesteret var færdigt. Selvom vi kun har kendt hinanden i små 3 måneder, er vi alligevel kommet ind på livet af hinanden, og det er mærkeligt, at de ikke er her længere. Nu har jeg dog fået venskaber, der kan bringe mig mange steder i verden – det er fedt! Derudover har jeg også besøgt nogle meget kendte “sights” her i England: Windsor Castle, Stonehenge, Bath, Cambridge og Brighton.

Indgangen til Windsor Castle. Noget af slottet samt kirken er åben for offentligheden og viser det britiske monarki frem i alt sin pragt.
Stenene her behøver vist ingen beskrivelse. Trods blæsten omkring dem er de bestemt et besøg værd!
Kystbyen Brighton og dens Pier vidste sig frem fra sine pæne sider denne dag.

Jeg kan varmt anbefale at besøge og opleve disse steder, hvis man er England! Det er let at forstå, hvorfor så mange mennesker påskønner dem. Jeg er heldig, at mit værtsuniversitet har arrangeret ture til nogle af disse steder, som jeg også viste i tidligere indlæg. Turene har givet mig rig mulighed for billigt og nemt at se nogle af de smukke kystbyer, der er tæt på, hvor jeg bor. De har udelukkende været for udvekslingsstuderende, så der har været gode muligheder for at møde og tilbringe tid med hinanden.

Selvom der er mange fine steder tæt på Canterbury, kan den by jeg bor i her i England bestemt også noget. Dette billede er taget, da jeg kom tilbage i midten af april.

Westgate Garden, Canterbury.

Her emmer af forår, og det håber jeg, at det bliver ved med i maj måned. Så læs med, når jeg i næste indlæg fortæller om min eksamensperiode og sommeren i Sydengland!

Skriv en kommentar