I løbet af den sidste måneds tid har vi haft og afsluttet faget ”Infrastruktur og samfund i Arktis”. Her er vi blevet undervist i Grønlands historie, kultur og udvikling. Derudover har vi beskæftiget os med hvilke infrastrukturelle udfordringer der er, når man arbejder i Arktis i forbindelse med blandt andet drikkevand, spildevand, elektricitet og varme. I løbet af dette fag var vi på et besøg hos Qeqqata kommune, og høre om deres udviklingsstrategi, og på et besøg hos Nukissiorfiit, som er Grønlands vand-, el- og varmeforsyning.

Februar har også budt på mange andre nye og spændende oplevelser. Der blev for et par uger siden skudt en isbjørn ikke langt fra Sisimiut, vi har derfor været heldige at prøve at smage isbjørn. Vi har været ude og kælke, og har nu langt om længe også fået vores langrendsski, så vi kan komme ud og nyde den smukke natur endnu mere. Derudover har vi hjulpet til med at klargøre skøjtebanen til byens børn, nede på søen der ligger midt i byen. Februar har også budt på det vildeste nordlys, hvor selv de lokale blev imponeret!

På nuværende tidspunkt er vi lige gået i gang med faget ”Ekstremt klima og fysiske naturforhold”. Vi har i den forbindelse været på besøg hos mine skolen i Sisimiut, og været ude i felten og se de områder hvor de studerende får lov til at afprøve de teknikker de lærer i klasselokalet. Desuden har vi taget det første spadestik i forhold til vores bachelorprojekt. Jeg skal lave mit bachelorprojekt sammen med to af mine medstuderende, og vores projekt består i at undersøge indholdet i flyveaske og slagge fra forbrændingsanlæggene i Sisimiut og Nuuk. Det er i den forbindelse at vi her i februar har været nede på forbrændingsanlægget i Sisimiut og tage den første prøve.

Vi høres ved!

  • Mette

Skriv en kommentar