Nu er mit semester i Auckland nået sin ende. Jeg har afleveret alle afleveringerne, al undervisning er forbi og jeg har allerede sagt farvel til alle mine søde venner i Auckland og er rejst videre mod sydøen for at udforske det sidste af New Zealand. Vejret er blevet lidt sommerligt, hvilket da også er på tide. Det har været et helt fantastisk semester og jeg tager så mange gode minder med herfra.

Fra Doubtful Sound i det helt sydlige af New Zealand

Jeg har adapteret et par ting fra kiwierne (folk fra NZ). Blandt andet altid lige at spørge hvordan folk har det, inden man starter en samtale eller hilser på folk. Jeg har altid synes det var lidt noget Amerikansk fis at spørge uden at dvæle ved svaret, men nu er det blevet en vane for mig. Jeg kan egentlig godt lide at vide at folk har det godt, og det er også en fin måde at starte en samtale på. Hvis det er nogen man kender lidt bedre, kan de jo altid uddybe deres svar. Det er i hvert fald bedre end det danske “Hva så?”. Jeg har også lært at man kan spise kiwifrugter med skrald på. Det havde jeg aldrig set nogen gøre før jeg kom til New Zealand, men jeg fortrækker stadig at spise dem med en ske. Jeg har lært ufatteligt meget om den smukke natur, og hvordan briterne importerede planter og dyr og deres kultur, hvoraf nogle dyr trives så meget at de blev til gene for naturen og det dyreliv og den natur der allerede var der.

Fra en geotermisk park nær Rotorua, hvor der var kogende muddersøer

Jeg er blevet fan af Rugby og All Blacks, som er New Zealands national hold. Jeg nåede lige akkurat at følge Rugby World cup 2019, hvor All Blacks overraskende nok ikke vandt, men istedet fik en bronzemedalje mens Sydafrika løb med sejren. Inden hver kamp laver hele All Blacks holdet en Haka, hvilket er et Maori ritual, man i gamle dage plejede at lave før en kamp eller enhver form for sport eller konkurrence. Det er kun det New Zelandske hold der viser denne Haka og det er fedt at se at de har fået lov til at holde traditionen.

All blacks laver deres Haka inden Rugbykampen begynder

Auckland bærer generelt meget præg af, at der kommer mange mennesker fra Asien for at arbejde eller studere. Jeg har smagt mange vidunderlige ting fra de forskellige asiatiske køkkener. Jeg havde aldrig smagt en dumpling før jeg satte fod i New Zealand, men nu er det noget jeg spiser et par gange i måneden. Det samme med hashbrowns som er en speciel måde at tilberede kartofler.

Bao bun med en hel friturestegt krabbe – en typisk kinesisk bolle. Man spiser det lidt som burger med forskellige former for fyld. Bollen er lidt sødere og luftigere end det brød vi er vant til i Europa.

Jeg kommer til at savne det fantastiske landskab med bjergkæder med sne på toppen og tyrkisblå søer i bunden. Men det bliver nu alligevel også rart at komme tilbage til Århus og kunne cykle rundt til alting.

På trods af et lettere niveau generelt på studiet, så har det hjulpet til at jeg har haft masser af tid og overskud til at komme ud og opleve New Zealand. Jeg er ovenud lykkelig for at jeg valgte dette skønne land, og vemodig ved tanken om at skulle herfra. Jeg håber, at jeg har givet bare et lille indblik i, hvordan mit semester har været, til jer der har fulgt med på min Midspar-blog. Kæmpe anbefaling herfra om at tage ud og opleve New Zealand. Jeg er I hvert fald selv fortrøstningsfuld om at jeg nok skal vende tilbage en dag, til det land jeg fik lov at kalde hjem i 5 måneder.

Var også et smut i Hobbiton, som er et filmset fra Ringenes Herre.
Jeg nåede at være til Kinesisk brunch, som vores kinesiske ven tog os med til. Alt blev bestilt på kinesisk og så kunne man ellers prøve lidt af det hele. Glaspladen i midten kunne drejes, så man nemt kunne nå alt maden.
Queenstown havn med solnedgang
Sidste billede fra Auckland, da mine venner sagde farvel og satte mig på bussen til lufthavnen og jeg selv rejste videre til sydøen. Det er dejligt jeg har fået så mange venner fra skandinavien, så det ikke er umuligt at besøge hinanden i en nær fremtid.

Skriv en kommentar