Rasmus Jul Kjær
Af

Rasmus Jul Kjær

23-årig dreng der bor og studerer i Aarhus men er oprindeligt fra Esbjerg. Jeg læser Erhvervsøkonomi HA på Aarhus Universitet, og det næste halve år, skal jeg læse et semester på Tec de Monterrey, som er et universitet i Mexico. I min fritid går jeg op i de fleste former for sport, især fodbold, og så elsker jeg at bruge tid med mine venner.

Fra velkomstdagen på universitetet. Vi blev mødt med lækker mexicansk mad og et lokalt Mariachi band.

Så er jeg kommet igennem de første uger af mit udvekslingsophold i Mexico, og jeg kan kun sige at jeg bestemt ikke er skuffet over oplevelserne indtil videre. På trods af en noget turbulent tur her over med forsinkede fly og manglende bagage.

Selvom at vi var forberedt på varmen hjemmefra, blev vi alligevel chokeret, da der i dagstimerne ikke er under 35 grader. De første par dage har vi virkelig skulle vænne os til varmen, og det hjælper heller ikke på det, at man i Mexico helst ser, at man har lange bukser på for at være mere formelle, når man er i skole eller ude at spise. Det mexicanske folk er utroligt hjælpsomme og imødekommende, og det er lidt anderledes end fra den danske kultur, hvor vi er en del mere reserveret. Den første dag jeg havde undervisning på skolen, sad jeg alene til frokost, pludselig kom der en mexicansk dreng over til mig og spurgte, om han måtte sætte sig. Det måtte han gerne, og han spurgte nysgerrigt ind til mig, og hvordan det var at komme fra Danmark. Jeg sagde til ham, at det ville være meget underligt, hvis han havde gjort det i Danmark, da vi er meget private mennesker og helst holder os for os selv, hvis vi sidder i toget eller lignende.

Det er uden tvivl en af de ting, jeg vil forsøge at tage med hjem til Danmark igen, med at være imødekommende over for fremmede mennesker.

Tec de Monterrey, som er navnet på det universitet jeg går på, har overgået samtlige forventninger, jeg havde til det inden. For det første er det virkelig stort, og de har en del aktiviteter inde på campus, som vi ikke har i Danmark. Vores campus minder en del om et amerikansk college, på den måde at vi har vores egne sportshold og eget stadion til fodbold, amerikansk fodbold, svømning og basketball. Man har virkelig lyst til at bruge sin tid oppe på campus, og det er et sted, man ikke kun kommer, når man har undervisning, da man også kan gå i fitness, dyrke crossfit, spille fodbold, tennis, padel tennis og volleyball. Der ligger også en del forskellige cafeer og spisesteder på campus.

Undervisningen er en del anderledes end i Danmark på den måde, at den minder mere om undervisningen i gymnasiet, da man sidder og har undervisning i et klasselokalet med en lærer i stedet for i en forelæsningssal. Derudover er semesteret del op i tre blokke, hvor man efter hver femte uger afslutter de fag, man har i blokken. Så på det her semester kommer jeg til at have 8 fag i stedet for 3-4 fag, som jeg ville have haft i Danmark.

Ude og se Tigres spille, hvilket var en stor oplevelse. Efter kampen lykkes det mig at bytte min blå t-shirt til en Tigres trøje.

Stedet hvor vi bor er kun 15 minutters gang fra skolen, men det er heller ikke det hyggeligste område. Som vi fik af vide på introdagen, er Monterrey ikke en by man går rundt i, men en by der er lavet til at køre i, og det har de sandeligt ret i. Men vi har fået en meget lækker lejlighed, og vi har ikke haft nogle problemer med manglende vand endnu, som desværre er et stort problem i byen. Mange af de fattigste har ikke adgang til vand pga. tørken i byen, og det er kun de rigeste, der slet ikke har haft de problemer.

Efter en rigtig god start på min tur, glæder jeg mig nu til endnu flere oplevelser og at rejse rundt i Mexico, og opleve de forskellige dele af landet.

1 kommentar til “Eventyret starter i Monterrey, Mexico!”

  1. Martin Andersen skriver:

    Fedt det går godt derovre Rasmus ?
    Vi følge spændt med fremover ?
    H

Skriv en kommentar