Af

Marie Quistgaard

Hej Mit navn er Marie Kjær Quistgaard. Jeg er modtager af Middelfart Sparekasses studielegat til afholdelse af udvekslingsophold i udlandet. Jeg læser til daglig til sygeplejerske på VIA University College i Silkeborg, men er oprindeligt fra Middelfart. Her i sommeren og efteråret 2018 skal jeg tilbringe mit 4 semester i Melbourne, Australien. Hernede skal jeg undervises i blandt andet Community, Maternity og Mental health Nursing. Dette glæder jeg mig helt vildt til! Foruden dette skal jeg også i praktik i 4 uger. Det bliver spændene at få et indblik i sundhedsvæsenet her og få et internationalt perspektiv på mit fag. Derudover glæder jeg mig til at opleve Melbourne og Australien generelt!
Jeg håber at du har lyst til at følge med i mit eventyr hernede fra!
Mange Hilsner
Marie

Grundet manglende adgang til computer, har jeg ikke haft mulighed for at uploade dette opslag før nu, men det er altså skrevet i november 2018. 🙂

Solnedgang ved gangbro i Mandalay

En af de (mange) positive gevinster ved at tage på udveksling på den anden side af jordkloden er, at jeg er endt med at være stort set et helt semester foran sin klasse hjemme i Danmark. Dette skyldes, at mit 4 semester allerede begyndte i starten af juli. Derfor afsluttede jeg mit 4 semester den 10 oktober og skal først starte i hjemme i Danmark på 5 semester idet nye år. Derfor har jeg fået en helt unik mulighed for at rejse ud i verden, imens det er lidt mørkt og gråt hjemme i Danmark. Og det har jeg nydt helt vildt! Jeg har på nuværende tidspunkt været afsted i næsten 7 uger, og har stadig over 3 uger tilbage, før jeg vender snuden hjemad til juletid, -dejligt!

Lokale fiskere på Inle Lake I Myanmar

Sidst jeg skrev et indlæg var jeg i Chiang Mai i det nordligeThailand. Siden tog jeg til den nærliggende by Pai og var der i ca. 2 uger. Derpå drog jeg til Yangon i Myanmar, eller Burma, som det også hedder. Her mødtes jeg med en veninde fra Melbourne, som også er fra Danmark og læser hele sin kandidat i Australien. Vi har sammen rejst op igennem Myanmar i 3 ½ uge og har oplevet en hel masse sammen. Myanmar var helt fantastisk og megetanderledes end Thailand til trods for, at landene er lige ved siden af hinanden. Myanmar er for nyligt blevet åbnet for turister, og det gør en rejseigennem landet til en meget autentisk oplevelse. Folk var ikke så gode til engelsk, og infrastrukturen kan til tider være som i det vilde vesten, men til gengæld var alle super flinke og havde en meget afslappet holdning til tingene. Generelt kan man godt mærke, at befolkningen er underlagt en del begrænsninger fra styret og regeringen, som vi ikke er vant til i vores del af verden. F.eks.lukkede alle restauranter og barer præcis kl 22, og korruption er meget udbredt overalt. Der var også helt klare regler for, hvor vi måtte rejse i landet. Dette skyldes den frygtelige etniske udryddelse af rohingya folket, en muslimskbefolkningsgruppe, som er blevet drevet væk fra den nordlige del af landet.

Langhalsede kvinder på Inle lake

Det har været en lærerig tur, og som man kan se på billederne, er Myanmar også fantastisk smuk. Vi har set en masse templer, vandfald, pagoder og gamle byer, været på vandreture, hæsblæsende busture, bådture osv.
Her de sidste to uger har vi været i Cambodia med min mor og far som er rejst ud på visit. Vi er i det sydlige øhav på øerne Koh Rong og Koh Rong Samluem. Det er bare ren afslapning. 
Den 3 december flyver jeg 3 uger til Phuket og skal rejse rundt med en Australsk ven indtil den 18, hvor jeg endelig flyver hjem til Danmark igen.

Bagan (Myanmar)

Jeg føler virkelig at jeg har fået en helt masse ud af mit valg om at tage på udveksling til Melbourne! Jeg er gennem hele forløbet blevetudfordret på alle mulige måder og har fået en hel masse nye aspekter på mit fag, som jeg vil bruge fremover. Jeg har også fået en masse nye godestudiekammerater og venner i Melbourne. Verden har åbnet sig meget mere for mig på det her halve år! Jeg kan på det varmeste anbefale andre at tage ud i verden på udveksling. Det har i hvert fald givet mig utrolig meget med i rygsækken.

Togtur til Hispaw (Myanmar)
Solopgang i Bagan med luftballoner


Jeg vil også gerne udtrykke min taknemlighed overfor Middelfart Sparekasse, som har støttet mig med et studielegat! Det har virkelig givet mig en økonomisk sikkerhed, der har gjort det muligt for mig at komme afsted og søge nye udfordringer.


Små drenge fisker i Pai (Thailand)

Som den sidste afsluttende kommentar på mit semester har jeg for nyligt fået besked på, at alle mine fag er bestået. Det er bare sådan en god følelse! Det har virkelig været en kæmpe udfordring for mig at skulle tage fra alt det vante hjemme i Danmark og indgå i et fagligt fællesskab iAustralien. Jeg har lært så mega meget!

Walking Bridge i Pai (Thailand)

Nu vil jeg slutte af herfra og gå ned på stranden og bade! Tak for denne gang!

Skriv en kommentar