Af

Henrik Klemmensen

Dansk triatlet der rejser verden rundt for at samle point til OL kvalifikationen mod Tokyo. Henrik er bosat i Odense hvor han træner med Tri Team SDU. Han har studeret til Ingeniør i Global Management and Manufacturing, hvor han blev uddannet i 2017. Nu fokuserer han al energi på triatlon i målet om at opfylde de store ambitioner.

Nogle siger, at det at gøre noget halvt, reelt set er det samme som ikke at gøre noget. Jeg har aldrig været helt enig I dette udsagn, og det resulterede da også i en ingeniør uddannelse for mig ved siden af sporten. Der er dog forskel på at have en merit i noget, og det at være fremragende.

Følgende citat har været en inspiration for mig gennem den seneste periode: “The path to fulfilment in life, to emotional satisfaction, is to find what really excites you and channel your all into it”.

Det lyder jo ret indlysende, men i en verden hvor vi er blevet opdraget med at et abalanceret liv (at afsætte lige mængder tid og energi til flere aspekter) er et godt liv, er det et ret kontroversielt statement, som de færreste formår at efterleve. Af egne erfaringer må jeg nikke genkendende til, at de gange i mit liv hvor jeg har følt mig mest levende og glad, var da jeg var i stand til at kanalisere alt min energi og tanker ind i mere eller mindre en ting eller et projekt, og essentielt set at være ubalanceret.

Som beskrevet sidst arbejder jeg nu på at skabe et liv hvor jeg kan kanalisere al min energi og tid ind i triatlon. Jeg er overbevist om at det er hvad det kræver hvis jeg skal tage de næste skridt op af stigen, og jeg kan mærke at det er dette projekt jeg virkelig brænder for. Jeg er kommet til konklusionen at enestående resultater kun kommer fra enestående engagement.

Som en følge betyder denne beslutning at jeg skal kanalisere energi væk fra andre projekter, og det har været en angstprovokerende process. Hvad med kandidaten? Hvad med konsulent jobbet? Jo mere energi jeg kommer i triatlon-projektet, jo sværere bliver det ubetvivlsomt også at komme ud igen.  Men det er vel sandheden for ret mange ting I livet. Det har været en process om ærligt (og langsommelig) at evaluere de trade-offs der følger med beslutninger, og herefter gøre det der føles rigtigt. Jeg er bare glad og stolt over at jeg har fundet, og turdet at gå efter, det jeg virkelig brænder for.

Jeg har nu levet som professionel I små fem måneder, og det har virkelig været nogle udbytterige måneder træningsmæssigt. Min første konkurrence bliver d. 18 marts til Europa-Cup’en på Gran Canaria, og jeg glæder mig til at sparke røv.

 

/Henrik Klemmensen

Skriv en kommentar