Rasmus Jul Kjær
Af

Rasmus Jul Kjær

23-årig dreng der bor og studerer i Aarhus men er oprindeligt fra Esbjerg. Jeg læser Erhvervsøkonomi HA på Aarhus Universitet, og det næste halve år, skal jeg læse et semester på Tec de Monterrey, som er et universitet i Mexico. I min fritid går jeg op i de fleste former for sport, især fodbold, og så elsker jeg at bruge tid med mine venner.

Den sidste måned i Mexico sluttede i samme tempo, som resten af turen. Skole, rejser, hikes og en masse oplevelser rigere, kan jeg nu med god ro i maven afslutte eventyret i Mexico. Den sidste måned startede med et besøg fra mine forældre som var virkelig tiltrængt. Sammen med dem oplevede vi Yucatan halvøen, hvor et af verdens syv vidundere befinder sig, nemlig Chichen Itza, som mayaerne opførte for over 1000 år siden. Det var en stor oplevelse at se det sammen med dem, og høre om mayakulturen, hvilket vi alle tre nød meget. Mine forældre var også med i Monterrey i nogle dage for at se hvor jeg boede og se skolen. De var begge to meget imponeret over skolen, og alle de muligheder den bød på med forskellige aktiviteter og arbejdsrum.

Ved Chichen Itza med mine forældre

Efter at have sagt farvel til mine forældre gik turen videre til byen Oaxaca, som vi fik anbefalet af flere professorer at besøge under de dødes dage. Det var en utrolig stor oplevelse at se hvordan deres forhold til deres afdøde var og hvordan de havde det med døden. Som turister var det lidt en svær balancegang mellem at være respektfuldt over for de familier der var med til dagene, men også at prøve at deltage i det som godt som muligt uden at træde nogle over tæerne. Vi var blandt andet med ude på en kirkegård, som familierne havde pyntet med blomster og lys og var samlet om at minde de døde. Vi var også med til optog inde i byen og festede med de lokale med ansigtsmaling, som også var en stor del af de dødes dage. Virkelig en stor oplevelse og bestemt også nogle af de bedste dage jeg havde i Mexico.

Fejring af Dias de Los Muertos i Oaxaca

Efter vi havde været i Oaxaca i nogle dage tog vi til Mexicos hovedstad, Mexico City. Vi havde lidt blandede forventninger til byen inden vi ankom, men vi havde også lidt den tanke om at vi skulle besøge landets hovedstad, hvilket vi så gjorde. Hold da op hvor overraskede byen positivt, mange af os havde en forventning om at byen var stor og ikke havde en masse at byde på, men der tog vi fejl. Vi boede i nogle områder der mindede om en europæisk hovedstad på den gode måde, med en masse hyggelige cafeer og spisesteder. Udover det valgte vi at leje cykler i tre dage som kostede 50kr. hvilket var en af de bedste beslutninger vi tog. Byen var indrettet med cykelstier og vi følte os meget sikre i trafikken, så en kæmpe anbefaling til folk der overvejer at besøge Mexico City.

I Mexico City

De sidste par uger i Monterrey var tætpakket med skole og at få sagt farvel til de mennesker man har været så tæt på i fem måneder. De sidste fag jeg havde i skolen, bestod jeg også, så der er fuld plade på den konto hvilket er super rart. Vi brugte de sidste dage på en masse fællesspisninger, hvor vi grillede på terrassen og var ude at spise en sidste gang alle sammen, og tog på en solnedgangs hike sammen, hvor vi havde udsyn over hele byen, hvilket var et fantastisk syn. Jeg har heldigvis fået en masse nye bekendtskaber både danske og internationale og jeg ser allerede frem til at forsætte de danske bekendtskaber når jeg kommer hjem. Hele semesteret har været en kæmpe oplevelse og tiden er fløjet af sted, tror ikke man kan sætte sig ind i hvor fed oplevelsen har været med mindre man selv har prøvet det. Jeg kan virkelig anbefale alle studerende at tage på udveksling, hvis de har mulighed for det.  Til sidst skal der lyde en kæmpe tak til Middelfart Sparekasse for at give mig et legat, som har givet mig mulighed for at rejse rundt og opleve et nyt land og kultur. Legatet har givet en del mere frihed, som jeg har været meget taknemmelig for, så en kæmpe tak til Middelfart Sparekasse for at ville støtte mit semester i udlandet økonomisk.

Solnedgang i Mexico City

Skriv en kommentar