Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Den 15.-17. juni var der nordiskmesterskab i slalom/foil windsurfing i den nordlige ende af limfjorden. Det var et stævne, som jeg så meget frem til, da der ikke blev afviklet nordiskmesterskab i slalom i 2017, så var jeg mere end klar på at forsvare min titel i junior-kategorien (u17) fra 2016 – dog bare i youth-kategorien (u21) dette år.

Om fredagen var der lovet god vind og det kriblede derfor i maven for at komme ud og sejle slalom. I slalom sejler man på en bane i heats, hvor det gælder om at være i toppen for at kvalificere sig til finalen i hver enkelt elimination. En elimination var bygget om med 2 heats og en a- og b finale. A-finalen var the place to be, da det kun var de 6 bedste fra hvert heat, som fik en plads i finalen. I mit første heat startede jeg rigtig fint, jeg lavede dog en stor fejl i den første vending, hvilket kostede mig en plads i finalen. Jeg havde ikke nok power til at komme tilbage i top 6 og måtte derfor en tur i b-finalen. Det var jeg bestemt ikke tilfreds med, men efter et par minutters surmulen var jeg klar til at give den gas! Jeg vandt b-finalen, hvilket giver en samlet 13. plads. Der var 2 u21 sejlere med i a-finalen, så jeg var derfor under pres i de resterende runder. I anden runde om fredagen var jeg godt sejlende i heatet og kvalificerede mig til a-finalen, hvor jeg leverede en 8. plads – helt fint tilfreds med det. Vinden lagde sig en smule, så dommerne besluttede sig for at sende os ud på foil. Foil er en anderledes bane, hvor alle deltagere sejler på samme tid. Foilsejladser afvikles i lettere vind end slalomsejladser. Vi sejlede 4 sejladser i rimelig hård vind. I første sejlads lavede jeg en dum taktisk beslutning. Men herefter gik det kun frem af – ligesom i slalom. Efter de 4 sejladser førte jeg aluminiums foil klassen. Det er en klasse for de deltagere, som ikke sejler på en carbonfoil – hvilket er hurtigere (og dyrere). Over all var jeg i top 15, hvilket jeg egentlig er godt tilfreds med, da jeg ikke har trænet så meget på foil, som jeg har på slalom.

 

Lørdag var en rigtig lay-day, da der var så dårlig vind, at dommerne ikke engang prøvede at få gennemført sejladser. Søndag blæste det dog igen. Der var meldt ustabilt vejr med regn og lyn og torden. Fra morgenstunden blev vi sendt på vandet for at sejle foilsejladser. Lige da jeg kom på vandet, blev vi dog sendt på land igen, da der var et voldsomt uvejr på vej. Vi ventede en time på at uvejret skulle drive over. Herefter skulle vi sejle foil igen. Da vi blev sendt på vandet til foil, tog vinden for alvor til. Vi blev sendt ind igen uden nogen gennemførte sejladser, da dommerne valgte at vi skulle slalom og ikke foil. Vi kom i gang med slalom i rigtig gode forhold. Vi sejlede 2 runder, hvor jeg var rigtig godt sejlende! Jeg endte på hhv. 8. og 6. plads i de 2 sejladser. Med de 2 sidste slalomsejladser kravlede jeg hele vejen op på en samlet 7. plads og en 1. plads i youth! Jeg er utrolig glad for at vinde et nordiskmesterskab igen – i sær efter en dårlig start på stævnet.

2 x nordiskmester i hhv. alufoil og youth slalom er mega fedt at opnå! Jeg er utrolig godt tilfreds, selvom jeg også kan se, at der er mange ting at arbejde videre med – men Rom blev jo ikke bygget på en dag ? Det giver blod på tanden, og jeg er derfor mere end klar til mit første youth slalom VM på gardasøen, som starter om under en uge!

Stor tak til Middelfart Sparekasse for at støtte mig!

Hang loose

Jonas Thyme DEN-171

Skriv en kommentar