I dag skulle forårssæsonen for orienteringsløbere have været i gang i 2,5 måned. Men ligesom alle andre ting, har Corona-situationen haft en utrolig stor betydning, som har gjort, at både klubtræninger, nationale- og internationale konkurrencer, landsholdssamlingerne og lignende enten er blevet aflyst eller udskudt. Jeg stod, ligesom resten af Danmark, i Corona-situationen, og kunne i starten derfor heller ikke komme i skole. I stedet for havde jeg virtuel undervisning hjemmefra. Dét var noget, man lige skulle vænne sig til.

Den første måneds tid var orienteringsprogrammet helt lukket og slukket. Derfor stod den for mig kun på virtuelle gymnasiemoduler, og ellers løbetræning, så uden træningerne med det o-tekniske fokus. Som man fik vænnet sig til ”det nye” hverdagsprogram, og at vi i Danmark stille og rolig fik åbnet mere op, kunne vi i orienteringsverdenen starte træningerne op igen. Ikke træningerne som vi kender dem. Men i stedet for, tilbød de forskellige klubber én træning i en specifik skov, som kunne løbes i netop den uge, som træningen blev lavet i. Så mødte man selv op, når det passede en bedst, løb en fed o-træning, og tog derefter hjem med det samme. På den måde blev retningslinjerne overholdt, samtidig med, at orienteringsverdenen så småt kunne åbnes igen. Dét var en super fed måde at vi så småt kunne komme i gang med orienteringstræningerne igen. Og ikke bare have løbetræningerne, der kun bestod af intervaller, løbeture, mm.

Corona-situationen har også betydet, at konkurrencerne i 2020 enten er aflyst eller udskudt. Det betyder, at sommeren 2020 i hvert fald ikke har nogle mesterskaber foran sig. På mange punkter er det rigtig ærgerligt, for efter en ”off-season” i vinteren, havde jeg glædet mig til at løbe nogle fede konkurrencer både nationalt og internationalt. Men set fra min side som 3.g’er, kan jeg nu være med til det, som bliver holdt i studenterugerne. For hvis alt havde været som vi egentlig havde planlagt, angående konkurrencerne, skolearrangementer, sommerferien, alting, så havde jeg stået i en situation, hvor jeg skulle vælge mellem to store ting, der fandt sted samtidig. Om jeg enten ville satse på junior VM i Tyrkiet, og ikke være med til noget i studenterugerne, eller det modsatte, så jeg prioriterer studenterugerne frem for junior VM 2020, som ellers er et mesterskab jeg har set frem til. At jeg ikke længere står i den situation, er noget, som jeg virkelig er glad for. Nu kan jeg på en bedre måde slutte mine tre gymnasieår af, og sige mange tak for tre super gode år på Fredericia Gymnasium sammen med mine venner. Så i Corona-sommeren, prøver jeg at kigge på de gode ting, og få det bedste ud af en dansk sommer.

Skriv en kommentar