Jeg er snart ved at være i slutningen af min 3 måneders praktik periode i Holland, og man må sige at tiden er gået hurtigt, trods de lange arbejdesdage og det knap så gode vejr.
Jeg måtte samtidig bruge de første 14 dage på Hostel, da det er svært at finde lejlighed i en storby som Rotterdam. Heldigvis fandt jeg noget før de 14 dage var gået, og så kunne eventyret endelig rigtig begynde.

Da jeg mødte ind på min første arbejdsdag vidste jeg allerede, hvor jeg skulle gå hen, og hvem jeg skulle arbejde sammen med.
Jeg har nemlig haft mine to tidligere praktiskophold i Rotterdam Zoo, og jeg er derfor allerede kendt med zooen, samt de fleste ansatte på arbejdet.
Jeg er dog startet på en ny afdeling, hvor jeg skal passe pattedyr, hvilket er noget helt nyt for mig, da jeg før kun har arbejdet med krybdyr og fugle.

Når man starter på en ny afdeling, bliver der lagt en praktik plan. Her aftaler man, hvor lang tid man er på hvilke underafdelinger i zooen. Den første måned passede jeg dværg flodhest, næsehorn og tapirer. Derefter passede jeg blandt andet røde pandaer, antiloper, og grise og til slut passer jeg rovdyr, som blandt andet tiger, løver og leoparder, samt andre mindre kattedyr.

At komme helt tæt på de store dyr, og lære dem at kende hver især, er en stor oplevelse. Ligesom ingen mennesker er ens, så har alle dyrene også forskellige personligheder.
Samtidig er Rotterdam Zoo meget dedikeret i, at man som praktikant bliver sat godt ind i de daglige opgaver, og samtidig for lov til at komme med til de opgaver som laves knap så ofte, som f.eks transport af dyr, eller omlægning af anlæg. Alt i alt er jeg stolt over at være en del af virksomheden og deres vigtige arbejde for bl.a. naturbevarelse og formidling om dyrene.

Sammenhold og gode arbejdsforhold er også en ting som bliver vægtet højt.
Selvom vejret til tider er mindre godt og kan påvirke humøret, så er stemningen mellem de ansatte altid god, og vi kan altid grine og joke sammen.

Min fritid i Rotterdam bliver oftest brugt med mine venner og kollegaer. Vi mødes tit og laver mad sammen, tager i biografen, eller tager ud for at shoppe.
En gang imellem tager vi også i byen sammen, og får et par drinks.

 

Om kun ca. 1 måned, kan jeg se frem til et nyt eventyr, hvor jeg skal til Canada og arbejde på et rescue center.
Det glæder jeg mig utroligt meget til, og det bliver samtidig spændende at dele alle mine oplevelser derfra.

Skriv en kommentar