Frede Rudolf
Af

Frede Rudolf

Jeg hedder Frede, og er 14 år.
Jeg er på landsholdet i klatring, og har været så heldig at få et sponsorat af Middelfart Sparekasse.
Jeg skal i 2022 til NM og EM, og de oplevelser vil jeg fortælle om her.

DM lead; Min aller ynglings konkurrence!

DM er vigtig for alle i klatre miljøet, store som små; I begge kategorier. Men for mig – er det DM lead. DM lead er den sidste konkurrence på året, og i min yndlings kategori- nemlig lead klatring- dvs. høje vægge (15m ca.) hvor du bruger reb og sele som sikkerhed, hvis/når du falder.

Det er kulminationen af alle konkurrence jeg har været til i løbet af 2022; De har næsten alle sammen været træning til DM lead. Jeg skulle jo forsvare min titel, og blive 3x danmarksmester;)

konkurrencen er i århus klatreklub – ÅK. ÅK er næsten min hjemme hal, jeg har trænet der hver mandag i mange år – så jeg kender den ud og ind! Hvilket jo selvfølgelig er en stor fordel, mod dem fra fx. københavn som aldrig har været der. Det er fedt at kende hallen både rent konkurrence teknisk, men også for at være mere tryg i omgivelserne; så man er mere afslappet og fresh til at klatre.

Men nu til den rent faktiske konkurrence:
Hele dagen starter ud med indskrivning, opvarmning og regelgennemgang. konkurrence formatet er det som det plejer at være:
– 2 kvalifikations ruter; hvor alle kæmper om at komme i finalen.Og de 6 bedste i kvalifikationen rykker videre til finalen; Finalen er én hård rute hvor måske kun 1 person topper.
Så det hele var som det plejer. Jeg skulle bare fokusere på at klare mig godt i kvalifikationen, da det er den runde jeg er værst til, og jeg vidste hvis jeg fik en god placering ind i finalen skulle jeg nok vinde det!

Og det gjorde jeg heldigvis også. Pweeh; tænkte jeg bare fordi det lå meget tæt.
Den første rute var snild. Det var en lækker pink flowy rute:

den næste rute var meget sværere, det var den der skelnede os. Men jeg kom heldigvis længst, så jeg lå på første ind i finalen!

Jeg var liiidt utilfreds med noget af håndteringen af konkurrencen. Nogle af dommeren var lidt skæve, og meget af væggen blev ikke brugt. Men det der pissede mig mest af var isolationen. Isolationen er stedet man venter indtil man skal på væggen i finalen, man må jo ikke se de andre klatre. Normalt er der en fed væg man kan varme op på, men denne gang valgte de at placere os på den mindste væg i hele klubben. Selvom der var plads andre steder…
Men jeg skal ikke brokke mig, alt andet var fantastisk!
Også min finale performance, jeg ville gerne have toppet ruten.. Men det skete ikke så må jeg jo nøjes med dette:

Så jeg endte med at vinde – forsvare min titel, og blive 3x danmarksmester. Sikke en slutning på sæsonen!
Nu sidder jeg så med en brækket hæl, og redigere min 2022 klippe wrapped video/film (glæd jer;)
Så jeg vil bare sige kæmpe tak til alle for en fantastisk klatre sæson, og et fantastisk 2022; lad 2023 blive bedre.

tjek min instagram:

Min film kommer snart på min YouTube kanal:

Mig på podiet.

Skriv en kommentar