Af

Team Fit4Run

Team Fit4Run – et multisporthold for kvinder. Vi dyrker adventurerace, MTB, crossløb, openwater svømning og alt muligt andet udfordrende sport.
Vi har egen hjemmeside – www.teamfit4run.dk

Det danske mesterskab i adventurerace køres på masterdistancen – dvs. man skal forvente at være i konkurrence i omkring 24 timer, dag og nat. Der stilles til start med 3 mands hold.
Dette års konkurrence har udgangspunkt i Vejle, hvor alle hold efter en prolog sendes ud i naturen omkring Vejle. Så er det ellers med at holde fokus og humøret højt det næste døgn.
Team Fit4Run forbereder sig på mange fronter. Vi deltager i adventurerace på den kortere challenge distance hen over hele sæsonen. Derudover træner vi hver især på de områder, vi har brug for at blive skarpere på.
Vores lille beretning her er fra Møns Klint adventurerace. Det beskriver meget godt, hvad der er i vente. Til DM er distancen dog temmelig meget længere, men det er en udfordring vi glæder os til.


Møns Klint Adventurerace d. 10.6.2017

Anni (holdets hurtigløber) har skrevet beretning fra vores ræs…..:
Spil sej og bliv straffet – hårdt!
Jeg måtte tage 497 trappetrin ned og så lige op igen, da jeg af mine holdkammerater fik tildelt den fornemme titel som holdets hurtigste løber. Tog dog imod titlen, inden jeg vidste hvad det kom til at indebære.
Sådan blev starten på Møns Klint i år. Jeg prøvede dog at råbe til Anne-Mette om vi ikke skulle bytte, men i det øjeblik mistede Anne-Mette hørelsen, og så gik starten. Jeg måtte altså et smut ned af de mange trin mod stranden for at hente det kort, vi skulle starte med….
Jeg kom retur op af trapperne lige i hælene med Quality Ladies fra Århus, som vi ofte dyster mod. Afsted gik det nu på løbeben omkring klinten og Geocentret, men nu med mine to holdkammerater, Tina og Anne-Mette.
En sjælden gang var vi afsted uden Malene, som er vores normale navigatør, så nu skulle Anne-Mette og jeg i stedet dele den tørn. Planen var at AM tog orienteringen på MTB, og jeg på o-løbene. Men da jeg så kortet første gang, og kun syntes jeg så en masse højdekurver og ingen stier, smed jeg det over til AM og sagde det var for svært. Men efter 1 min. overvejelser havde jeg overtalt mig selv til at gøre forsøget og holdt mit ord. For første gang styrede jeg kortet på adventure race på 2 o-løb. Med lidt samarbejde fra AM gik det overraskende godt, da vi først kom igang.
Det blev til højdemeter i massevis – samlet set havde flere målt, at dagens anstrengelser gav over 2000 højdemeter på MTB og løb.
På første o-løb fik vi nogle svalende svømmeture. 3 poster var placeret midt i søer, men det var dejligt forfriskende med en dukkert i sokskinnet. Her dystede vi tæt med WATs the Rush, mens Quality Ladies havde lagt sig i front.
Der skulle gå mange timer i løbet, før vi fik dem at se igen. Først da vi efter en MTBO etape med rapelling nåede til det hårdeste stræk på racet, fik vi dem i sigte. Det var bike´n hike 4-5 km hen ad stranden mod Møns Klint i store sten, sand, muslingeskaller og tang. Vi forsøgte så vidt muligt at holde os cyklende, det gik super godt…. tja altså kun for Tina! AM lagde sig 2 gange ufrivilligt på stranden, og jeg måtte 5 gange se mig kastet ned i stenene. Sidste gang, da albuen var ved at være godt blå og hævet, røg der en del grimme ord ud af mig. Jeg kom dog på hesten igen, da førerholdet aka Quality Ladies nu var i sigte. Bedst som vi nærmerede os, lavede de en fejl på vej mod skiftezonen. De overså en post i farten, så de måtte vende om og mødte os i modløb.
Nu var det bare at holde næsen i kortet og benene skarpe. Vi skulle ud på sidste stræk, og med Quality Ladies lige i hælene var der ikke tid til at fylde drikkedunke. Undskyld Tina, at du måtte tørste den sidste time. Vi knoklede på med det sidste o-løb, og holdt så kæden stram på MTB hjem mod mål. Vi havde ingen fornemmelse af, hvordan det stod til i den interne dyst. Men vi holdt dem bag os på hele sidste etape. Det gik dog først op for os med sikkerhed, da vi krydsede mållinjen.

Det blev en af de hårde dage på kontoret, men på Møn bliver man belønnet med smuk natur og flotte udsigter. En rigtig fin og afvekslende rute, der gav anledning til at man flere gange måtte grave dybt.

Tak for foto: Søren Lundgren Nielsen og Sanne Elidsbo Hansen.

Skriv en kommentar