Efter mor og fars besøg, var det min egen tur til at tage på besøg. Nemlig hos to gode venner, som begge studerer i Buenos Aires!

Line studerer sammen med mig i Danmark. Hun har fundet sin søde kæreste, Sebastian, i Argentina og har allerede planer om at han tager med hende til Danmark når semesteret slutter! Derefter er det spændende, hvad der sker…

Bobby mødte jeg på præsemester ved PUCV i Chile. Han er en super sød (og meget høj!) fyr, som jeg har det rigtig godt med.

Jeg var i Buenos Aires i omkring 5 dage hvor de begge var rigtig søde til at vise mig rundt og hygge. Desværre var vejret ikke fantastisk, men det var en virkelig hyggelig miniferie alligevel!

Jeg var bl.a. på den kendte kirkegård i Recoleta sammen med Bobby, hvorefter vi var til en meget surrealistisk teaterforestilling (Fuerza Bruta) om aftenen. Line inviterede på hjemmelavet sushi og jeg var selvfølgelig på flere forskellige museer, både alene og sammen med Bobby og Sebastian. Jeg nåede også i byen en enkelt aften, hvor Bobby hev mig med til en gay bar med et meget fancy show. Desværre har jeg ingen billeder fra aftenen, men det er nok også det bedste 😉

Bobby på Recoleta kirkegården. Den er fyldt med virkelig imponerende bygningsværker!

Bobby på Recoleta kirkegården. Den er fyldt med virkelig imponerende bygningsværker!

Recoleta kirkegården er GIGANTISK! Man bliver nemt væk mellem de store, smukke bygninger (nogle er nærmest små huse!) som står til ære for de afdøde. Det er helt anderledes end de sløje gravstene på en dansk kirkegård. Jeg foretrækker nu stadig at fejre livet og ikke døden.

Mindeplade ved Evitas grav - et af de kendte gravsteder på Recoleta kirkegården

Mindeplade ved Evitas grav – et af de kendte gravsteder på Recoleta kirkegården

Efter at have været væk i en del tid, fulgte vi efter en stor, guidet gruppe og fandt til sidst frem til Evitas Grav!

Jeg nåede også forbi boghandlen El Ateneo, hvor jeg købte Den Lille Prins og Mayas Dagbog – selvfølgelig på spansk! Bøger er dyre i Chile, fordi de ses som en luksusting og der derfor er ‘luksus-skat’ på dem, ligesom på biler (dumt). Så bøger køber man i Argentina!

Ateneo er et theater-made-bookshop. Det er et af de kendte steder i Buenos Aires og et must for boginteresserede som jeg selv!

Ateneo er et theater-made-bookshop. Det er et af de kendte steder i Buenos Aires og et must for boginteresserede som jeg selv!

En anden af Argentinas, og især Buenos Aires’ forcer er deres teaterscene. Derfor kunne jeg ikke gå glip af at se bare et enkelt teaterstykke. Valget faldt på (det ikke helt traditionelt teateragtige) Fuerza Bruta. Så vidt jeg kunne forstå, er det en showform, som er blevet meget og populært og vises over hele verden, men som er opstået i Buenos Aires. Her kunne vi komme ind og se showet til kun ca 90 kr, hvilket bestemt ikke er normalprisen i Europa.

Fuerza Bruta. Skal ses!

Fuerza Bruta. Skal ses!

DSC_0389

Her er et par billeder fra showet. Det kan klart anbefales, og billederne kan slet ikke beskrive hvordan det er (men hvs jeg skal gøre det med ord, kan jeg forestille mig, at det er i retning af Cirque de Soleil). Fuerza Bruta er sådan noget, der skal opleves!

Bobby og jeg efter showet. Jeg er 1.60 og han er omkring 2 meter. Jaja.

Bobby og jeg efter showet. Jeg er 1.60 og han er omkring 2 meter. Jaja.

Så tog vi på MALBA – det store trækplaster var selvfølgelig Frida Kahlos selvportræt.

På MALBA med Bobby!

På MALBA med Bobby!

DSC_0456

Sidste dag i Buenos Aires bød på en lang gåtur i Buenos Aires’ Reserva Ecológica (økologiske reservat) med Line og Sebastian. Det er et meget smukt grønt område, som er perfekt til at gå tur eller cykle i. Dagen blev afsluttet med god vin og hjemmelavet sushi efter en tur i Buenos Aires’ helt eget Kina-kvarter!

I Reserva Ecológica - Buenos Aires i baggrunden

Line og jeg i Reserva Ecológica – Buenos Aires i baggrunden

Sødt par med hjemmelavet sushi!

Sødt par med hjemmelavet sushi!

Alt i alt en fantastisk tur, hvor jeg fik set en del turistattraktioner og fik lavet en masse sjove ting i Buenos Aires og selvfølgelig brugte tiden med nogle virkelig gode mennesker. Jeg ved dog også, at jeg efter besøget er blevet endnu mere glad for at have vagt Valparaíso og Chile som udvekslingssted. Buenos Aires er GIGANTISK! Simpelthen alt for stor for mig, og der bor da også cirka 16 mio. mennesker i provinsen Buenos Aires. Det er lige så mange som i hele Chile, og tre gange mere end Danmark!

Skriv en kommentar