Af

Sophie-Amalie Halling Hastrup

Mit navn er Sophie-Amalie Halling Hastrup, jeg er 22 år, bosat i København og kinesisk-studerende på Københavns Universitet. Jeg elsker at rejse, og jeg elsker nye sprog! Derfor læser jeg kinesisk. Følg med i min blog om mit spændende ophold, her i Riget i midten, hvor facebook er ulovligt, nudler og ris er det bedste, lyst hår en fotomagnet, og ikke mindst, hvor der ALTID er liv. Kina.

Studerende på Kina mest anerkendte universitet, Peking University, hvor kineserne skal bestå en svær optagelsesprøve. Danskerne kommer bare ind, med s.u. og lejlighed provided, kineserne derimod har én chance for at bestå prøven, og skal bo på små dormrooms med ét toilet til hele gangen. Vi har det godt.

Jeg nyder livet som studerende i Beijing, der er liv allesteder, og hver dag byder på noget nyt! Jeg står hver morgen op, kører hen til den nærmeste kaffebar, får varmen og cykler mod universitetet. Her modtager vi undervisning i små lokaler, med en underviser, der er ligeså glad for WeChat og at komme for sent, som vi er ivrige for at blive flydende på sproget. Vi bliver undervist halvanden time ad gangen, fuldstændig på folkeskoleniveau. Først gennemgår vi nye ord, læser højt efter læreren, derefter skiftes vi til at læse et afsnit af teksterne(skrevet kun på tegn), og bagefter laver vi og gennemgår spørgsmål og opgaver til teksten. og så er timen slut.

Middagspausen er dagens højdepunkt! Kantinerne (der er rigtig mange!!) laver det lækreste smagfulde mad, og jeg spiser mig overmæt hver eneste dag. Ris,  krydrede svampe, stegte bønner, kyllingestykker i en sød&stærk sauce med peanuts og grøntsager. Livret! Det bliver lige omkring 6kr.

Næste time byder på mundtlige øvelser – her taler vi en del og bliver rettet i udtalelse, får stjerner ud for vores navn hvis vi kan recitere teksterne. Skulle vi glemme betydningen på et tegn vi før har gennemgået, får vi et blik og en bemærkning om at vi altså HAR gennemgået det tegn. okay!

Jeg studerer endvidere kalligrafi og kultur. I Kalligrafiundervisningen går vores lærer meget op i, at vi er helt stille, imens vi sidder og maler/skriver med vores maobi (pensel). Kulturfaget går mere ud på at lære Kinas kultur, alt lige fra kejseren under Han dynastiets livret, bordplacering ved møder og måltider, til at lære Maj0ng og at male operamasker.

Jeg er tilfreds med undervisningen, men personligt lærer jeg mere kinesisk når jeg er ude med en kinesisk sprogpartner eller ven. De kan være ret cool!

Weekenderne, de går med at tage i byen og have en kæmpe fest med klassekammeraterne, random mennesker, danse til vestlige hits med kineserne og udveksle Wechats. Wechat er en chatplatform og lidt facebook agtig, som ALLE herude bruger.

Hvis i har nogle spørgsmål mht studie i Kina, eller andre spørgsmål, så spørg endelig!

IMG_1458Her spiser jeg luksusmad med min gode kinesiske ven, WuSi.

IMG_1501Kalligrafiundervisningen, virkelig afslappende!

IMG_1602Mig ved søen inde på universitetet, det er KÆMPE. en hel by i sig selv!

IMG_1490Her sidder vi til undervisning, hvor jeg skal holde en mundtlig præsentation i ca 20minutter. Vores lærer dukkede dog ikke op den time, så, vi ventede bare lige halvanden time på ingenting. Kinalife.

Skriv en kommentar