Stine Haubjerg Jørgensen
Af

Stine Haubjerg Jørgensen

Hejsa! Jeg hedder Stine, er 26 år gammel og bor til daglig i Aarhus hvor jeg læser Value Chain Management. Jeg har været så heldig at blive optaget på Hanyang University i Seoul, hvor jeg skal læse mit 6. semester. Jeg glæder mig helt sindssygt til at dykke ned i den koreanske historie og kultur, og i den forbindelse er jeg meget taknemlig for studielegatet, som jeg har modtaget af Middelfart Sparekasse.

Hejsa! Tiden flyver afsted og mere end halvdelen af semesteret er allerede gået.

Jeg har netop afsluttet mine mid-terms og kan nu sænke skuldrene igen, det har været intenst med 5 eksaminer fordelt på 4 dage. Nu er de heldigvis afsluttet og vi skal ud og fejre det, første gang siden restriktionerne på forsamlinger og lukketider er blevet fjernet.

For snart en måned siden tog vi en forlænget weekend til Busan. Vejret var fantastisk og cherry blossoms startede tidligere i Busan, så allerede i togturen derned fik vi et sneak peak på hvad der var i vente.

Vi startede turen ud med at besøge Gamcheon Culture Village, som ligger på en bjergside og er fyldt med farver, små snørklede stier, caféer, butikker og god stemning. Vi tog bussen derop, da det var en stejl og lang tur. Chaufføren i bussen havde problemer med koblingspunktet, hvilket var en spændende og til tider lidt nervepirrende oplevelse. Vi besluttede dog at gå ned derfra, da det var mere overkommeligt og så kunne vi se mere af landsbyen.

Selvom det kan virke som den mest basale ting, så besluttede vi os for at købe nogle æbler, da vi kom forbi et lille marked på vej ned. Frugt og grønsager er ikke noget vi får meget af hernede, da der oftest ikke er et særlig stort udvalg, samt det er dyrt, da det meste importeres. Vi betalte omkring 35 kr. for 5 middelmådige æbler, men det var det hele værd for smagen af noget frisk frugt.

I Busan boede vi tæt på både fiskeauktionen og -markedet, så vi fik set diverse mængder af fisk blive langet over disken. Vi så blandt andet en relativ stor blæksprutte blive solgt, hvor ekspedienten blot hæv indmaden ud og puttede resten af den livlige blæksprutte i en plastikpose, hvilket alligevel var noget der fik os til at miste appetitten for fisk til det næste måltid. Denne oplevelse understreger meget godt, hvor meget de går op i frisk fisk. Når man tager ud og spiser Sashimi, som blot er rå fisk skåret i tynde skiver, er det et kvalitetstegn at se de tager fiskene direkte op af akvariet.

Da vi kom hjem fra vores tur til Busan var alle træerne på campus sprunget ud, og hele veje var lukket af så folk kunne få de gode billeder mens der var cherry blossoms. I de 6-7 dage hvor det peakede var campus fyldt med mennesker, da vores campus (åbenbart) er kendt for sit cherry blossoms. Efter cirka en uge begyndte bladende at drysse af, som de kalder cherry blossom rain.

I sidste uge var vi inde og se vores første baseball kamp med Doosan Bears. Det var en virkelig god oplevelse og der var rigtig god stemning. Begge hold havde en scene, højtalere, mikrofoner og cheerleaders der bare dansede non-stop når deres respektive hold var inde. Vi var dog ikke helt forberedt på hvor lang tid, sådan en kamp kunne tage, men heldigvis var der masser af muligheder for at købe mad og drikke under kampen.

Regeringen har netop ophævet kravet om at have mundbind på udendørs. Det er virkelig skønt når vejret er mellem 20-26 grader næsten hver dag. I næste uge udnytter vi de sydkoreanske helligdage til at tage til Jeju, og jeg glæder mig vanvittig meget til at opleve den flotte vulkanø!

Tak fordi du ville læse med.

Skriv en kommentar