Af

Jonas Nissen Pedersen

Jeg er den heldige fyr at være tildelt Middelfart Sparekasses studielegat i forbindelse med mit udvekslingsophold i Italien. Min daglige gang på Aarhus Universitet, hvor jeg læser Erhvervsøkonomi, bliver fra september af skiftet ud med kanalernes by, Venedig. Her får jeg fornøjelsen af at tage mit femte semester på Ca’ Foscari University of Venice, der vil byde på nye venskaber og spændende udfordringer.

Ciao, eller buongiorno. Der siges hej på forskellige måder her i Italien, alt afhængig af omstændighederne. Ciao er dog det mest anvendte og kan også betyde farvel, men i dette tilfælde pænt goddag kære læser.

Jeg er faldet rigtigt godt til og er for alvor ved at komme ned i det italienske tempo, hvilket man mere eller mindre er nødsaget til for ikke at blive stresset, da tingene bare går det langsommere sammenlignet med Danmark. Det kan bedst beskrives med det italienske ord, domani, der direkte oversat betyder ”i morgen”, men skal mere forstås som enten i morgen eller en gang i fremtiden.

Universitet her i Venedig, Ca’ Foscari, har nogle af øens bedste placeringer. Universitet har 8 afdelinger, og den økonomiske afdeling, hvor jeg befinder mig mest, har eksisteret i mange år og består af nogle historiske og flotte bygninger. Deres undervisningssystem har krævet noget tilvænning, da der er store forskelle fra mit studie i Aarhus. Her er semesteret blandt andet delt op i kvartaler, dvs. jeg allerede skal til eksamen her i slutningen af oktober måned, hvor jeg afslutter de 3 fag, jeg følger på nuværende tidspunkt.

Vi er en del studerende på Universitet bestående af europæiske, internationale og en del studerende, der også er på udveksling et semester ligesom jeg. Her har organisationen, Erasmus Student Network, været en stor hjælp til at blive integreret godt, da de har stået for diverse sociale arrangementer som dagsture til nabobyerne, kajak-dag og tiltag i nattelivet.

Som en rigtig italiener får jeg indtaget store mængder pizza, is, kaffe og ikke mindst Spritz, der er italienernes foretrukne drink. Spritz stammer herfra Venedig, og kan derfor findes ved hvert gadehjørne til billige penge. Se blandt andet billederne fra mit første måned i Venedig herunder, ciao ciao.

Øen, Burano, der er kendt for sine farverige huse.

Værelseskammeraterne fra Uzbekistan inviterede på deres nationalretter.

En kajak-tur i Murano’s kanaler.

Her sejles der Dragon Boat, hvilket jeg gør 1-2 gange ugentligt.

 

Skriv en kommentar