Frede Rudolf
Af

Frede Rudolf

Jeg hedder Frede, og er 14 år.
Jeg er på landsholdet i klatring, og har været så heldig at få et sponsorat af Middelfart Sparekasse.
Jeg skal i 2022 til NM og EM, og de oplevelser vil jeg fortælle om her.

JA!
Bornholm er ikke bare rundkirker og røget sild, men er også som de fleste ved en klippe ø, og det kan vi rigtig godt li’!

Så i sommerferien drog mig og min klatre makker Kasper 10 dage til skønne Bornholm.
Vi ankom til der hvor vi skulle bo, en lille campingplads i Allinge, super tæt på klatrestederne. Så lavede vi aftensmad og drog på vores første eventyr: “Spejlet” – en u-klatret 40 meter klippeside ved opalsøen. Som sagt er “spejlet” u-klatret, så vi ville gerne være de første til at klatre den, indtil vi hoppede på den… Vi havde håbet den var mega svær, men det var den desværre ikke:'( Så vi “gav op” på det projekt og valgte at ligge fokus på moselykkestenbrud.

Moselykke har 100% den bedste (og sværeste) sportsklatring på øen, Og vi boede 2 minutter derfra! Så der hang vi ud det meste af tiden.
Men desværre kunne vi ikke være der hele tiden, vi kom der nemlig lige midt i en hedebølge. Og lige meget hvor meget man elsker at klatre er det ulideligt i sol og 30+ grader. Så mange af dagene brugt vi også i Allinge hvor vi bare hyggede og lærte Tai chi.

Mig(Frede) der laver tai chi

På en af de varmeste dage tog vi ud og mødtes med en masse af vores venner som også var på øen. Vi havde egentlig planlagt bare at klatre det der hedder “lead” hvilket klatring på høje klipper med et reb som sikkerhed. Men vi blev så inviteret ud og “bouldre” og bouldering er egentlig bare det modsatte, lave klipper eller sten, uden reb som sikkerhed men hvor man ligger fald-madrasser ud som sikkerhed. Det var også sindssygt hyggeligt men det var jo ikke vores hoved fokus.

Mig der prøver at klatre: Raptor – 6c+

hoved fokus var jo at klatre lead, altså høje klipper med reb, og det fik vi skam også gjort.
Så om aftenen, når det var koldt og lækkert, slap vi vores indre bæst ud, og fik klatret en masse super svære ruter!
(nu bliver det lidt teknisk, men holdfast;))
fks:
– Et onsight af “life of the quarrymen – 7b”
– “Lesson one – 7b+”
– “fodterapi – 7b”

Hvilket nok ingen af jer har forstået, hvilket er fair nok fordi klatre grader er utroligt svære at forstå. Men sagt med lidt nemmere ord: Mega mega godt klatret!!!! Jeg har aldrig klatret så godt før, så det er mega nice, især når der ikke var optimale forhold (varme, fugt osv.).

Så ja Bornholm er en skøn klatre destination, specielt når den ligger så tæt på, og der er så mange skønne mennesker på øen altid.

Hvis i vil se mere fra mig, så tjek min insta: https://www.instagram.com/frederudolf_/

Skriv en kommentar