Af

Sophie-Amalie Halling Hastrup

Mit navn er Sophie-Amalie Halling Hastrup, jeg er 22 år, bosat i København og kinesisk-studerende på Københavns Universitet. Jeg elsker at rejse, og jeg elsker nye sprog! Derfor læser jeg kinesisk. Følg med i min blog om mit spændende ophold, her i Riget i midten, hvor facebook er ulovligt, nudler og ris er det bedste, lyst hår en fotomagnet, og ikke mindst, hvor der ALTID er liv. Kina.

It’s been a while siden sidste opdatering. MEN…

…Min hverdag i Kina tog pludselig en drejning, da jeg i november brækkede håndleddet – og blev fløjet tilbage til Danmark, for at blive opereret. Det betød visumansøgning forfra igen, frem og tilbage mellem hospitalet, som desværre ikke var helt klar over, hvad der skulle ske. Men til sidst lykkedes det hele, og tre dag efter operationen, var jeg tilbage i Beijing. Værst af alt dog, betød det knap en måneds fravær fra studiet!

Men nu er jeg tilbage, genoptog hurtigt studiet, og fandt hurtigt ind i den daglige rytme herude. Samtidig har det givet mig en indsigt i – at med sprogstudier, der skal man holde sproget ved lige HELE tiden. En måned væk fra det kinesiske sprog, har i den grad vist mig, hvor hurtigt ens hjerne lægger sproget på hold bagerst i lageret. Der skal virkelig smøres for at få det rustne kinesiske sprog frem, klart og tydeligt igen. Men jeg er optimistisk, og det kommer hurtigt tilbage!

Vi er netop gået på læseferie herude, og der er nu 2 uger til eksaminerne begynder. Her i Kina skal jeg op til 5 eksaminer fordelt over 4 dage. Ret intensivt. Herefter er mit ophold i Beijing slut – og vi skal alle drage tilbage til Danmark, hvor vi har yderligere 2 eksaminerne, en mundtlig og en skriftlig. Det er mange på kort tid, men jeg glæder mig til at se mine forbedringer fra eksamen i sommer, til nu!

JUL i Kina er ikke det samme som derhjemme. De prøver at pynte lidt op – men det ligner mest en dårlig kopi af en Amerikansk plastik-jul. Så vi, mine medstuderende og jeg, sørger for at hygge os sammen, og spille lidt julemusik. I dag får jeg besøg af min søster og hendes kæreste, som bliver her et par dage og fejrer jul med os. Dvs. vi skal på Peking Duck restaurant og spise juleand i lange baner. Med spisepinde. Men jeg GLÆDER mig!

Glædelig jul til alle jer derhjemme – og pas godt på hinanden!

IMG_3631Min søde mor, der fløj sammen med mig tilbage til Beijing efter operationen. Det er skønt at kunne vise sin familie hvor man bor – og hvad man laver!

IMG_3319Vores køkken i lejligheden, hvor isolering ikke er et eksisterende begreb. Temperaturen rammer sjældent over frysepunktet derinde.

foto-13Mine klassekammerater og vores lærer(i midten). Vi er alle danskere, og har fulgtes fra dag 1 på Kinastudier.

foto(10)En proppet metro i Beijing. Bare fordi der er så sindssygt mange mennesker!

Skriv en kommentar