Hej alle sammen!

Tiden flyver virkelig afsted, og august måned var ingen undtagelse. Ditte, Mark og jeg har nu boet i lejligheden herovre i godt 1,5 måned, og det føles efterhånden som et rigtigt hjem. Der er mange ting, der er anderledes at få sat i orden med en lejlighed i England, og vi har opgivet at anskaffe os Wifi. Alt internet adgang er derfor begrænset, af hvad vores smartphones tillader os 🙂

På arbejdet går det rigtig godt, og jeg bilder mig selv ind, at jeg får resultater, der kan bruges til noget. August måned har været præget af meget ferie-fravær for de fastansatte, hvilket har gjort, at jeg har arbejdet mere selvstændigt og sammen med andre, jeg ikke plejer at arbejde med. Jeg synes, jeg lærer rigtig meget på min praktikplads og er enormt glad for, at jeg valgte at tage afsted!

August var også en måned, hvor jeg var så heldig at få besøg af min kæreste Klara. Hele 3 uger havde jeg fornøjelsen af at have hende boende, og vi var afsted sammen og opleve mange ting efter arbejde og i weekenderne. Første dag hun ankom tog vi til Durham, som jeg skrev om i sidste blogindlæg, og nød den dejlige by. Weekenden efter tog vi afsted til Lake District, som er en nationalpark i det nordvestlige England. Vi boede i en lille by, der hedder Keswick som ligger ved en sø omgivet af bjerge. Nedenfor kan et billede lidt udenfor byen med udsigten ud over søen og bjergene ses.

Vi var generelt meget heldige med vejret, hvilket gjorde turen helt perfekt. Vi nød blandt andet en robådstur på søen første dag.

Derudover bød turen til nationalparken på en vandretur rundt om søen og en tur op ad bjerget “Cat Bells”.

Turen var helt fantastisk, og at opleve den engelske natur var en af de ting, jeg havde set frem til, efter praktikaftalen var kommet i hus.

Den efterfølgende uge tog Klara og jeg en forlænget weekend til Skotlands hovedstad Edinburgh. Her boede vi i en stor lejlighed, vi havde fundet via airbnb, som lå i en fornuftig gå-afstand til centrum af byen. Edinburgh er en af de mest fantastiske byer, jeg nogensinde har set, fuld af smukke historiske bygninger omgivet af rå bjerge og vand. Byen er med sine ca. 500.000 indbyggere heller ikke større, end at man nemt kan gå rundt og se alle seværdighederne. I denne periode er den verdenskendte Fringe-festival i byen, hvilket gjorde, at der var masser af liv i byen og proppet med mennesker på hovedgaderne. Festivalen tiltrækker masser af kreative indslag, og overalt var der “street-performere”, og folk der delte “flyers” ud til shows på diverse pubs og teatre. Jeg har begrænset antallet af billeder fra turen og skrevet en kort bemærkning til dem nedenfor.

Palace of Holyroodhouse. Paladset er bygget i 1100-tallet og har siden huset mange royale skotske og engelske regenter. Den engelske dronning benytter stadig paladset årligt.

Scott Monument. Hyldest til forfatteren Walter Scott som skrev romanen Waverly som sidenhen har givet navn til hovedbanegården i Edinburgh, som er den eneste i verden, der er opkaldt efter en roman.

Edinburgh Castle. Byens største varemærke er slottet som er placeret ovenpå et lille bjerg midt i byen. Et enorm stort, velbevaret og historisk slot. Det var med udsigt til dette slot, at J.K. Rowling skrev første Harry Potter bog og forestillede sig Hogwarts. Til venstre foran slottet ses en blå tribune som benyttes i forbindelse med Fringe-festivalen til forestillinger.

Et blik ned ad den menneske-proppede hovedgade “The Royal Mile”.
Derudover brugte vi også en masse timer på “National Museum of Scotland” som har udstillinger fra hele verden igennem tiden.

Ditte, Klara, Mark og jeg var også inde og se fodboldkamp da Newcastle skulle spille cup-kamp mod Nottingham på Newcastles stadion St. James.

 

 

Der var mødt godt 28.000 tilskuere op, og der var en enorm fed atmosfære på stadion. Desværre tabte Newcastle i opgøret, der gik i overtid, og endte 2-3.

Aftenen inden Klara tog tilbage til Danmark, gik vi en tur langs floden i Newcastle for at se broerne med lys på. Vi var så heldige, at Millennium Bridge måtte åbnes for at lade en båd sejle igennem, hvilket vi fik fanget på billedet nedenfor.

Det var alt for denne gang. Jeg glæder mig til næste gang at kunne fortælle om vores tur til kysten i Newcastle, Greyhound race og York!

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar