Kære alle sammen

Det er efterhånden ved at være længe siden, jeg har opdateret jer på situationen i Europas hovedstad, aka. Berlin, men her kommer den så – den sidste opdatering fra mit praktikophold på den danske ambassade. Det lakker mod enden for praktikanterne her på ambassaden, og den sidste måned går alt, alt for hurtigt. I skrivende stund har jeg 4 arbejdsdage tilbage.

Jeg ved ikke hvorfor, men det skal åbenbart være sådan, at det først alt for sent går op for én, at noget godt snart er ovre. Derfor har den sidste måneds tid været pakket med aktiviteter. Både i forhold til arbejdet, hvor der har skullet afsluttes sager, laves overdragelsespapirer og ikke mindst findes emne til praktikopgave, og lige så meget, hvis ikke mere, i forbindelse med at skulle nyde den sidste tid med de andre praktikanter og mine venner her i Berlin.

I fredags sagde vi farvel til de første 2 praktikanter – det var rigtig hyggeligt men også mærkeligt, fordi det så rigtigt går op for de resterende, at det nu virkelig er ved at være slut.

Her i den sidste uge kommer de nye praktikanter, som vi kort skal introducere til arbejdet som praktikant i den danske udenrigstjeneste. Det er lidt mærkeligt, eftersom de fleste her på ambassaden har ferie, og det derfor kun er praktikanterne og nogle få almindelige medarbejdere, der er tilbage. Det mest mærkelige er dog, at man skal overgive dem et arbejde, som man ikke selv helt har lyst til at slippe.

Mit praktikophold på den danske ambassade i Berlin har været en kæmpe oplevelse, og jeg vil opfordre alle, der har lidt udelængsel til at prøve lykken og søge en praktikplads på en ambassade eller en anden form for repræsentation i udlandet. Man får ikke blot et indblik i en unik hverdag med krydsflader i både det private og det offentlige, man får også forbedret sine sprogkundskaber, får nye venskaber og gode kontakter, og understøtter ens egen personlige udvikling i allerhøjeste grad.

Jeg har i hvert fald kun rosende ord til overs for praktikopholdet her på ambassaden i Berlin. Det er nogle fantastiske kolleger, man kommer til at dele arbejdsgange med, og man har rigtig gode muligheder for at blive tildelt en masse ansvar.

Fra september skal jeg igen tilbage til studierne, hvilket bliver meget anderledes efter 6 måneder med en arbejdsuge på minimum 37 timer, men hvor man til gengæld har 100 % fri, når man forlader sit kontor. Det er godt, at jeg ikke har så lang tid tilbage af mit studie – for nu har jeg rigtig fået blod på tanden i forhold til arbejdslivet.

Jeg håber, at I, gennem mine indlæg her på bloggen, også har fået et lille indblik i hverdagen i den danske udenrigstjeneste, som måske endda har vakt jeres interesse.

Tak for opmærksomheden og fortsat god sommer.

Tchüssi fra Nanna og Berlin

Skriv en kommentar