Af

Sandra Skov

Mit navn er Sandra, jeg er 23 år, og jeg blogger her på midspar.dk om mit udvekslingsophold i Australien. Jeg skal studere 4,5 mdr. på University of Queensland i Brisbane. I Danmark læser jeg en bachelor i Engelsk og organisationskommunikation på Copenhagen Business School, som jeg planlægger at være færdig med i sommeren 2013.

Kliche? Ja, måske.

Sandt? Uden tvivl.

Jeg har nu været i Australien i godt en måned, og jeg er vild med det. Det kan beskrives lidt ligesom at være forelsket; det er nyt og spændende, det giver en speciel og underlig følelse i maven, og mest af alt domineres det af en lyst til mere.

Mit navn er Sandra, jeg er 23 år, oprindeligt fra Vejle, men flyttede i 2010 til København, hvor jeg startede min bachelor i Engelsk og organisationskommunikation på Copenhagen Business School. Gennem dette studium blev jeg hurtigt klar over, at viden om kulturforskelle, fremmedsprog, internationale relationer mm. ikke er noget, der kan tilegnes blot ved at sidde med næsen i en bog 300 dage om året, ej heller ved at møde op til samtlige forelæsninger om disse emner – det skal opleves og udforskes på egen hånd. Derfor stod det mig hurtigt klart, at når chancen for udveksling bød sig, skulle den gribes. Valget faldt på Australien. Jeg har altid drømt om at komme hertil, og da engelsk fylder en stor del af min uddannelse, var jeg fast besluttet på, at destinationen skulle være et engelsktalende land.

Byen er Brisbane, og universitetet er University of Queensland (UQ). Jeg er lykkelig for, at mit valg faldt på faldt på netop dette sted. Det er en skøn by; en storby men med masser af små åndehuller, natur og charme. Desuden byder byen på et væld af muligheder for shopping, museumsbesøg, koncerter, skønne spisesteder og diverse markeder – ubehageligt mange fristelser for en nysgerrig, halv-fattig studerende som jeg. Universitetet er med dets 45.000 studerende, et utal af cafeer, en frisør, et apotek, to rejsebureauer, 5 biblioteker, biograf, fitness-center og udendørs svømmebassin, nærmest en by i sig selv. Det sker derfor stadig, at jeg kommer ud på en uforudset og meget lang gåtur til eller fra forelæsninger. Dog har jeg fået lidt hjælp fra den såkaldte UQ-nav app til min iPhone, denne har, med et kort over campus, efterhånden reddet mig i en del stressede situationer! Ud over størrelsen, er universitetet et skønt sted omgivet af små søer og mange grønne arealer, og i virksomhedsmæssig forstand fungerer stedet upåklageligt, her er styr på tingene, og der findes svar på alle spørgsmål, også de dumme. I relation til dette bliver jeg nødt til at nævne, at australier må siges at være tæt på jordens venligste folkefærd. Uformel snak med fremmede er ikke unormalt, og det er ikke nødvendigt at stoppe folk på gaden for at spørge om vej, de stopper af sig selv, forklarer vejen og bruger yderligere 10 minutter på interesseret at spørge til dit ophold i landet. Overvældende og lidt underligt til at begynde med, men allerede nu irriteres jeg over mig selv, når jeg glemmer at sige ”how are you?” til buschaufføren på min vej til skole.

Jeg forlod Danmark uden at have en permanent bopæl på hånden i Brisbane. Årsagen var, at jeg gerne ville opleve byen og dens bydele på egen hånd, og derefter tage en beslutning om, hvor det ville være bedst for mig at bo. Efter 5 nætter på hostel flyttede jeg ind i et ”share house” beliggende i en dejlig bydel i Brisbane, kaldet West End. Her er en skøn atmosfære, lidt hippieagtig stemning og masser af unge mennesker i gadebilledet. Jeg bor sammen med 21 andre studerende, som repræsenterer bl.a. Costa Rica, Norge, Frankrig, Tyskland, New Zealand og Canada. Dette giver en fantastisk dynamik, og jeg lærer meget om fordomme samt be- og afkræftelser på samme. Vi bruger rigtig meget tid sammen i huset; laver mad, ser film, slapper af på tagterrassen (ja, sådan en har vi), og holder fest, når tid og lyst er (tit).

Selve mit studie startede for 3 uger siden, med en uges intro, og siden da har det ellers været lige på og hårdt med læsning, afleveringer og gruppearbejde. Jeg tager følgende fire fag under mit ophold:

–          Introduction to journalism and communication

–          Introduction to management

–          Communication, governance and practice (omhandler etiske problemstillinger i kommunikationssammenhænge)

–          Managerial skills and communication

Alt i alt er det meget spændende, jeg er især meget glad for mit etik-fag, som stiller nogle meget relevante spørgsmål, og som giver anledning til mange, dybe refleksioner. Undervisningsstilen er dog meget anderledes fra, hvad jeg er vant til – her bliver vi bedømt løbende gennem semesteret, også på vores deltagelse og fremmøde. Dette er en skarp kontrast CBS, hvor jeg groft sagt, kan klarer mig ved ”bare” at bestå mine eksaminer.

For at fuldende min overskrift og indledning, vil jeg slutte af med at beskrive, hvad jeg har oplevet af fantastiske steder ind til nu. Sidste weekend drog vi 200 udvekslingsstuderende på tur til Byron Bay, som ligger syd for Brisbane. Dette er Australiens østligste punkt, med skønne strande og en meget afslappet stemning. Egentlig er det sidst på vinteren i Australien, men jeg har dog endnu ikke oplevet en dag med under 20 grader, og det kan for hver dag, der går, mærkes, hvordan foråret banker på. Derfor gik også meget af tiden i Byron Bay med at nyde stranden og vandet, kajakturer og smuk solopgang. Hele turen var arrangeret af en forening for udvekslingsstuderende på UQ, som laver mange arrangementer i løbet af semesteret, og som gør en stor indsats for at give os de bedste oplevelser, mens vi er her. Derudover har jeg tilbragt en weekend ved kysten i byen Surfers Paradise. Navnet i sig selv beskriver byen meget godt – strand og surfing var de primære aktiviteter, og så var der egentlig ikke så meget andet at foretage sig. Et meget turistet sted, men omvendt et godt sted at starte, da det var vores første møde med havet i Australien. Endeligt, har jeg været på en én-dagstur til en lille ø nord for Brisbane kaldet North Stradbroke Island. Dette var en fantastisk oplevelse, da øen bød på virkelig smuk natur og rigt dyreliv. Vi formåede på den ene dag at se både en koala, en kænguru, delfiner, hvaler og en havskildpadde – hverdagskost for australiere, men et imponerende syn for os europæere.

Ellers er det min plan senere i semesteret at tage nordpå til Cairns, der byder på regnskov og snorkling på Great Barrier Reef. Denne tur ender med 7 dage i campervan langs kysten fra Cairns til Brisbane, det bliver helt sikkert ikke kedeligt. Når mit semester ender i midten af november, planlægger jeg at drage sydpå til Sydney, evt. en tur til Ayers Rock og så slutter det australske eventyr i Melbourne, hvorfra jeg flyver til Singapore i midten af december. Dermed er jeg ret sikker på, at min forelskelse vil vare ved et godt stykke tid endnu, og jeg skal nok holde Jer opdateret om min rus.

 

Skriv en kommentar